пролет

През следващите дни времето се разваля и за известен период ще се лишим от слънчевата и топла пролет. Това сочат средносрочните модели, представени от Дарик.

Още във вторник следобед започнаха превалявания на места в страната, които продължиха до края на деня. Днес в част от Североизточна България и южните части, както и в четвъртък на изолирани места, може все още да има превалявания, но те ще са слаби.
Дневните температури ще се понижат, но все пак ще бъдат между 12 и 17 градуса, ще има повече облаци, но не се очаква сериозно застудяване.
Сутрешните градуси в четвъртък и петък, най-вече във високите полета на Западна България, е възможно да са отрицателни. През деня също ще остане студено.Проф. Георги Рачев ни приземи: До края на март е възможен нов снягТоп климатологът професор Георги Рачев се представи в непозната роля в сутрешния блок на БТВ. Той ра…Mar 18 2019skafeto.com

Развалянето на времето през следващите дни, обаче, няма да е толкова сериозно и за дълго, още в събота слънцето се завръща и през уикенда ще се радваме отново на хубавото пролетно време.
Другата седмица се очакват повече дъждове. Още в понеделник от север-северозапад разширяващ се фронт на високо атмосферно налягане ще донесе вятър, облаци и превалявания.
Във вторник, сряда и особено след четвъртък (след 4 април) атмосферната циркулация над Южна Европа и над Средиземноморието най-вероятно ще се промени, ще започнат да се формират и циклони и след 4-5 април времето у нас се очертава да бъде облачно и дъждовно за по-голям период от време. Дори е възможно да продължи до 10-12 април.

Така ще изпратим март със сравнително хубаво време, въпреки временното и краткотрайно влошаване, но ще посрещнем април с дъжд, облаци и по-ниски температури.
Морското крайбрежие пролетно време е с различен климат. Когато във вътрешността на страната е по-горещо и температурите са над 20-25 градуса, по крайбрежието на морето е по-хладно и това е, защото морската вода все още не се е затоплила. Затова по Черноморието е по-хладно, въпреки че в останалата част от страната вече е дори с елементи на лято. Така ще се усеща и в следващите 10-15 дни.
По-хладното време ще удължи и зимния сезон във високите части на планините. Това е така, защото във височина топенето на снега ще бъде забавено заради по-ниските температури и захлаждането през следващите дни.Прогнозата на проф. Рачев за лятото ще ни разплаче!Известният климатолог проф. Георги Рачев обяви, че „навънка е пролет, истинска 100-процентова пролет…Mar 17 2019skafeto.com


loading...