магнитна буря геомагнитна буря

Коронарна дупка на Слънцето ще стане причина за изригвания по посока Земята в следващите няколко дни. У нас умерени магнитни бури се очакват още от обяд, като пикът им ще бъде през нощта срещу четвъртък, сочат данните на сайта gismeteo.ru, цитиран от вестник „Труд“.

“Привечер или през нощта обаче се очаква Земята да навлезе в сектор на влияние на слънчевата коронална дупка CH79 и да остане в него и на 28 февруари. През по-голямата част на деня се очаква спокойна геомагнитна обстановка, но привечер или през нощта са възможни местни геомагнитни смущения.

На 27 и 28 февруари ще има условия за слаба планетарна геомагнитна буря”, обясняват от Центъра за слънчев и слънчево-земен мониторинг към БАН в прогнозата си за космическото време.Проф. Георги Рачев обяви новината, която всички чакамеТоп климатологът проф. Георги Рачев даде ексклузивно интервю за агенция „Пик“, в което разкри какво …Feb 15 2019skafeto.com

Народна метеорология
Гръмотевица предвещава пълни бъчви с вино
За причините за смяната на характера на времето има много народни приказки. В една от тях се разказва за това, как Баба Марта се оженила за Април, хубав момък, който обаче винаги ходел лошо обут и кален. Заради това, когато погледне лицето му, Марта се разсмивала, но когато погледне в краката му, се разплаквала и така времето през нейния месец се променяло много бързо.

Дъждовен март предвещава дъждовно лято. Ако месецът е кишав, лятото ще е сухо. Когато е сухо през март, посевите ще бъдат добри. Гръмотевица през месеца предвещава още пълни бъчви с вино и шупливи орехи. Ако вали на 1 март, то и годината ще е дъждовна. Ако на този ден е сухо, то и лятото ще е сухо.Климатологът проф. Георги Рачев хвърли бомбата: Зимата свършиИзпращаме зимата. Започва бавно затопляне. Това каза пред novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.…Feb 13 2019skafeto.com


loading...