https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В сряда преди обяд ще има предимно значителна ниска облачност, която в следобедните часове ще се разкъсва и намалява. Вятърът малко ще отслабне, ще бъде умерен от северозапад.
Минималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1 градуса, максималните – между 1 и 6 градуса. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.
В планините ще преобладава слънчево време, по-значителна ще бъде облачността главно преди обяд в ниските части. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 3 градуса, на 2000 м – около минус 9 градуса.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността главно след обяд по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 3-4 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В четвъртък и петък облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина и в котловините преди обяд – предимно значителна. Вятърът малко ще отслабне, повече в нощните часове, но през деня отново ще се усилва и ще бъде умерен, през първия ден все още от северозапад, а в петък – временно от югозапад. Минималните температури ще останат без особена промяна – предимно между минус 5 и 0 градуса, а дневните още малко ще се повишат и в петък ще са между 5 и 10 градуса.
През последните три дни от старата година и през първия ден на Новата, времето ще остане динамично. Облачността ще бъде предимно значителна.
По-късно през деня в събота с усилване на вятъра от северозапад и север ще застудява. Ще има и превалявания, през почивните дни само на отделни места, главно в Северна България, а на 31 декември и 1 януари на повече места в страната, вече предимно от сняг, в югоизточните райони – от дъжд. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, по Черноморието малко по-високи, дневните – между 0 и 5 градуса.