Новини

Внимание, температурите падат още! Синоптици прогнозират голяма аномалия на Стефановден заради циклон

Внимание, температурите падат още! Синоптици прогнозират голяма аномалия на Стефановден заради циклон

Валежите от сняг не са изненадващи за периода, просто обилността им беше по-интензивна. Това каза синоптикът Евгения Егова, цитирана от агенция „Блиц“. Валежите спират още утре вечер, но в източните райони ще вали още, уточни тя.
За днес също има предупреждение, затова имаме и пак жълт код за по-значителни валежи, допълни Егова.
В Централен и Източен Предбалкан се очаква по-голяма снежна покривка, а в крайните Южни райони – по-малко валежи, което обаче не е типично за периода.
В четвъртък се очакват най-ниските температури, в някои райони до минус 7. За кратко до края на месеца може да има и валежи от дъжд и сняг.
За празниците се очаква повишаване на температурите. На места ще вали дъжд и сняг. За Нова година се очакват слаби превалявания от сняг.Климатологът проф. Георги Рачев изненадващо смени прогнозата си за времето на Нова годинаСухо време и температури до около 10 градуса ни очакват при посрещането на 2019 г. Прогнозата направ…Dec 6 2018skafeto.com

Според прогнозата за времето снегът ще се стопи в следващите дни и температурите ще се понижат драстично. На Бъдни вечер ще са по-високи от средните за сезона. Те ще са между 3 и 10 градуса през деня. Сутрин и вечер, обаче, ще спаднат до минусови температури. Навръх Коледа времето ще е мрачно, но меко, около 10 градуса.
Атлантическият цикъл, който преминава над Европа, е причина за необичайно високите температури. Заради него на християнския празник не само у нас, но и на целия континент хората няма да имат снежна приказка за празниците. В дните до Нова година ще продължи да бъде топло. Рекорд ще има на 27 декември – Стефановден, когато в южните райони на страната живакът може да удари 12 градуса. В първите дни от новата година ще стане студено и снегът ще зарадва скиорите.Идващата зима ще е изненадваща според климатолога проф. РачевПроф. Георги Рачев съобщи пред „Монитор“ и цитиран от агенция Блиц, че тази есен вероятно ще попадне…Nov 10 2018skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Това ще ви го каже всеки доктор: за да функционира правилно, човешкото тяло от време…
error: Съдържанието е защитено!