Български пощи фалшиви данни томбола

Фалшиви съобщения се разпращат от името на „Български пощи“, алармира дружеството.
В ММS-ите фигурира логото на „Български пощи“, а текстът гласи, че дружеството провежда томбола и всяка сряда раздава 10 смартфона на печелившите.
За участие в томболата получателят на съобщението трябва да предостави лични данни от дебитна или кредитна карта.
„Български пощи“ предупреждава, че не провежда томбола, не раздава награди и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта.Жена е мозъкът и спонсорът на БГ бандата, извършила безпрецедентната за цяла Европа измама с криптовалутиЖена е заподозряна като мозък на банда, задигнала виртуална валута на стойност 5 млн. лв., съобщава …Nov 29 2018skafeto.com

В същото време стана ясно, че близо 7000 евро, 7700 лева и около 100 грама златни накити и монети е щетата от поредната телефонна измама в Силистренско. Нейна жертва е станала 64-годишна жена от Силистра, която приела да участва в акция по залавяне на телефонни измамници, информират от ОДВМР – Силистра.
В понеделник жената се доверила на телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицай, и се съгласила да съдейства на органите на реда, като хвърлила от балкона 730 евро и около 100 грама златни накити и монети. На следващия ден мнимият полицейски служител отново се свързал с жената.

Този път тя изтеглила от банка спестявания в размер на 6000 евро и 7700 лева и ги оставила край пътя между Бяла и Плевен, където стигнала с личния си автомобил. Действията й били направлявани през цялото време от мнимия полицай чрез мобилна телефонна връзка.
За пореден път ОДМВР-Силистра призоват: Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел. 112.Водеща от БТВ побесня: Ето на каква измама стана жертва Диана ЛюбеноваВодещата на „Тази събота“ и „Тази неделя“ по БТВ се оплака от служителите на „Паркинги и гаражи“. Кр…Nov 25 2018skafeto.com


loading...