Борисов и Дончев

Война в държавата, война в ГЕРБ! Лобитата на Цветан Цветанов и Томислав Дончев се захапаха стръвно. Такъв извод правят в извънредното студио на ПИК TV журналистите Звездомира Мастагаркова, Ива Николова и Недялко Недялков.

Както агенция „Пик“ съобщи още преди седмица, компроматът за апартаментите е дошъл от вътрешен човек, член на правителството. Има сериозни основания да се смята, че този човек е вицепремиерът Дончев – близък до кръга „Капитал“ и изданията, които тиражираха новината.
След вчерашното интервю на Томислав Дончев по БНР маските паднаха. Той, единствен от ГЕРБ, пожела Цветанов да поеме отговорност за имотните си сделки. Намекна за оставката му. Това изправи на нокти целия актив на управляващата партия.Г-н Борисов, от третия пол ли искате да са децата на България*Третият пол скандално влезе в българските училища през задния вход, а чиновниците гузно се оправдава…Feb 20 2019skafeto.com

По данни на медията подобен сценарий се е разиграл и миналия декември покрай апартамента на Владислав Горанов. Атаката срещу финансовия министър дошла от същия мозъчен тръст около Дончев, Иво Прокопиев, Румяна Бъчварова. Имало дори вариант Борисов да подаде оставка, а Томислав Дончев да стане министър-председател. Това се целяло и сега, с фронталната акция срещу Цветанов.

Консолидацията на лобитата около двамата враждуващи в ГЕРБ е видима. Цветанов можело да разчита на стабилната подкрепа на ДПС и медийната група на движението. В същото време зад Дончев заставал целият кръг „Капитал“, както и мощно газово лоби, ощетено от факта, че приетият закон за горивата все още не влиза в сила. Говори се и за една особено силна бизнес фигура, бос на руски гигант у нас…Борисов: Нека бъдем горди, че сме българи!Премиерът Бойко Борисов отправи поздравление към всички българи по повод националния ни празник 3 ма…Mar 3 2019skafeto.com

loading...