военна служба

„От 2021 година може да се въведе наборната военна служба, ако сега държавата започне да работи по темата. Няма да е лесно, но и няма да е толкова скъпо, колкото се опитват да ни обясняват“. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той разкри плановете на министерството на отбраната по време на Втория национален събор на запасното воинство в България, който се провежда в Крънската кория край Казанлък.

Според Каракачанов възстановяването на наборната военна служба e абсолютно задължително, тъй като на практика армията няма резерв.

Според министъра на отбраната е крайно време младите хора да бъдат възпитавани в дух на умения, а не на джендъри. Министърът допълни, че използваните досегашни аргументи срещу връщането на наборната казарма „вече не важат“, тъй като много страни от ЕС и наши съседски са върнали наборната служба, а в някои тя никога не е била отменяна.

Радев за казармата: Започваме с призовките, над 40 000 младежи ще постъпят в неяВ България задължителната казарма за мъжете след завършване на гимназия отпада през 90-те години. От…Aug 6 2017skafeto.com

Оптималният срок за военната наборна служба, според военния министър, е 6-9 месеца, като за жените и момичетата тя е доброволна. „Дори сега да я въведем, сме закъснели“, прогнозира пред „Нова телевизия“ военният министър.

Най-куриозните бисери от казармата, които разсмиват от сърце! Вижте гиКойто е бил в казармата, да си спомни с умиление – останалите само ще се посмеят 🙂 1. Или всички с …Mar 23 2017skafeto.com

Той отчете като грешка политическото решение за премахването на наборната военна служба преди 12 години. Подобна теза преди ден изразиха и от ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Според Каракачанов, мотивите, с които тогава е било взето това решение, а именно, че „професионалната армия ще е малка, но добре обучена, добре платена и добре въоръжена“, са неверни.

„Единственото, което е постигнато с премахването на казармата е фактът, че армията стана малка“, допълни министърът на отбраната.
Бойко Борисов със сензационен проект: Казарма все пак ще има (СНИМКИ)Преди броени минути бившият премиер Бойко Борисов разкри частта от управленската програма на ГЕРБ в …Feb 15 2017skafeto.com


loading...