гратис

Според последните статистики на Центъра за градска мобилност, все по-малко хора се возят гратис. Увеличава се броят на хората, които използват абонаментни карти за пътуване в София. 7% е броят на нередовните пътници, пише БНТ.

Данните показват, че въпреки увеличението цената за еднократно пътуване в столичния градски транспорт на 1,60 лв., гратисчиите намаляват. Гражданите използват все по-често абонаментни карти, които излизат с 50 стотинки по-евтино.

Гратисчиите са максимум до 10% от хората, които ползват градски транспорт. Това число е на база оперативни данни от нашите контрольори, които са 240 на брой“, заяви директорът на ЦГМ Християн Петров.

Петров обясни, че преди промяната на цената на еднократния билет са били продадени само 255 годишни абонаменти карти през 2015 година. Миналата година техният брой е бил над 30 хиляди.

Google Maps с много новости за БългарияGoogle имат амбициозната цел да превърнат услугата за навигация в оптималното решение за потребители…Jun 29 2019skafeto.com

Предстои въвеждането на нова тикет система за таксуване.

След като бъдат тествани функциите на системата във всеки един тип транспорт, ще се премине към цялостно внедряване във всички над 1300 надземни превозни средства и метрото, добави директорът на ЦГМ.

В края на следващата година се очаква да влезе в употреба новата тикет система. Тя ще даде нови възможности за закупуване на билети и на абонаментни карти, включително чрез мобилния телефон.

Метрото във Виена по-евтино от софийскотоВиена… столицата на Австрия и един от най-приказните градове в света, а като такъв – с доста висок…Aug 26 2019skafeto.com

loading...