Главният прокурор Сотир Цацаров е приел поканата да гостува на „Шоуто на Слави“ в четвъртък, 22 ноември, съобщи вестник „24 часа“.
На 21 ноември, сряда, там ще бъде премиерът Бойко Борисов, който също прие поканата.
В ефира на предаването си Слави покани тях двамата, председателя на парламента Цвета Караянчева, президента Румен Радев и омбудсмана Мая Манолова.
Караянчева и Манолова също са приели поканите. Караянчева е помолила да гостува следващия понеделник, 26 ноември, защото този петък заминава за Япония, а после за Финландия и няма физическа възможност за по-ранно гостуване. Мая Манолова ще бъде на екрана на шоуто другия петък, 23 ноември.
Отказал е единствено президентът Румен Радев. „Не се планира такова участие“, отговориха хората на Радев на въпрос на „24 часа“.Слави Трифонов с уникален жест към омбудсмана: Дава кола и шофьор на Мая МаноловаТелевизионният водещ Слави Трифонов обяви, че ще даде автомобил и шофьор на националния омбудсман Ма…Nov 6 2018skafeto.com

Междувременно премиерът Бойко Борисов обяви, че няма причина правителството да подава оставка, а оставката на вицепремиера Валери Симеонов не се обсъжда.
Ако един от параметрите на държавата не беше добър, можеше да се говори за оставка на правителството, заяви премиерът и добави, че не смята, че трябва да стига дотам. Друга конфигурация на управлението, различна от сегашната и без преди това да се мине през избори, е невъзможна, подчерта той в ексклузивно интервю в предаването „Тази сутрин“ по bTV.
Не е приятно, особено с темата за майките с увреждания, с които доста поработихме с тях и се разбрахме с тях и за времето и за законите, видя се в бюджета има за тях със 150 млн. повече. Така премиерът Бойко Борисов коментира в интервюто си пред Тази сутрин на Би Ти Ви как се чувства, когато от дни чува под вратите си викове „Оставка“.

Едно обидно изказване на Валери Симеонов върна отново майките на улицата. И ми е мъчно и ме е яд. Защото положихме големи усилия. Извиних се няколко пъти от негово име. Но се надявам, че той е осъзнал последиците от това уж болни деца, то се вижда, че са болни. Затова с толкова много пари в бюджета искаме да помогнем, каза Борисов.
Целият коалиционен съвет го помоли публично да се извини. Той беше искрен с извиненията, Симеонов също има човек с увреждания в семейството и знам колко трудно го понася. Вкарахме се в тема, която опитваме да решим, най-добрите решения се взеха през последните години. Пак се извинявам. Съжалявам. Какво да кажа.
Не е в моите възможности да спра протестите на майките. Оставката на Валери Симеонов стои на дневен ред при патриотите – ако Каракачанов и Сидеров я поискат. Оставката на Валери Симеонов в момента не се обсъжда. Правителството се крепи на всеки един от нас, каза Борисов. Съжалявам, че се вкарахме като кабинет в тази тема, след като положихме толкова усилия.Маги Ангелова, голямата любов на Дългия: Слави Трифонов и мъжът ми не са конкуренция„Не съм разделена с мъжа ми. Клюките много пъти ни разделяха; писаха че съм във Варна, но съм си в С…Oct 9 2018skafeto.com

Два пъти съм хвърлял самият аз оставка. Но сега самите адресати на протестите, цените на горивата в момента са паднали с 20 ст, това е пазар, полагаме големи усилия да намалим цените, но това не зависи от нас, това е пазар. Цените не падат заради протестите, а защото цените на петрола падат. А протестите се засилват точно сега. Съобразихме се и с добива на шистовия газ и конвенционален газ да се добива. Но цените се регулират от борсовите цени. Борисов изрази надежда, че протестите ще спрат със спадането на горивата. Той посочи, че държавата няма как да намали акциза при толкова много социални плащания и каза, че трябва КЗК да разреши на компании да публикуват всеки ден как си формират цените, за да могат хората да проверяват.

loading...