Новини

Възможно ли е Мая Манолова да оглави новата популистка партия на Слави Т. Трифонов*

Възможно ли е Мая Манолова да оглави новата популистка партия на Слави Т. Трифонов*

Политиката е низ от случайности, парадокси и безпринципност. Една ку*тизанка, по думите на Балзак.
И все пак.
Парадоксът, че Мая Манолова е политикът с най-висок рейтинг у нас – пред президента и премиера, ми се струва прекомерен, дори за българските реалии.
Парадоксът, че някакви социални групи в нужда („смелите майки“) я разпознават като единствен опционален спасител на каузите им, също ми се вижда прекален.
В България, държавата на най-късата памет, бързо забравихме какво символизираше Мая Манолова.
Преди всичко тъй наречената „костинбродска афера“ – провокация на модела „ДПС – Цветан Василев“ за опорочаване на парламентарните избори през 2013 г. Въпросната „афера“, реализирана с енергията и пропагандата на ТВ7, лабораторен проект на банка КТБ, бе задвижена именно по сигнал на Манолова.Извънредно: Мая Манолова хвърля оставка! Ето какъв ултиматум постави омбудсманът на политиците ниЧух много приказки през последните дни за това, че съм застанала зад майките и стоя зад тях заради к…Jun 21 2018skafeto.com

Днешната превъзнасяна и широко акламирана омбудсманка само преди пет лета се позиционира като най-активен публичен протагонист на кабинета „Орешарски“ и контрапротестите в негова защита. Мая бе острието на отровната коалиция, която докара банкови фалити и разграбване на държавата.
Не Мишо Миков, а тя дирижираше парламента и постави абсурдните заграждения отпред.
Иначе казано – не можеше да си покаже и носа по улиците на София, хората я освиркваха и обиждаха, влизаха в директни пререкания с нея, зачеркваха образа й по плакатите.
После Манолова загуби и битката за лидерския пост в собствената си партия. Нещо повече, изритаха я от БСП след интригантски скандали с Корнелия Нинова.
След всичко това, вместо да потъне удобно в аналите на историята, Манолова се възвиси на върха на рейтингите. И е свръхамбицирана да се върне в политиката на крилете на „всенародното одобрение“.

Защо не като лидер на новата партия на чалга месията Слави Т. Трифонов, например? Двамата очевидно работят съгласувано и по линия на „смелите майки“ (новата морална полиция на републиката), и по линия на други популистки проекти.
Глупаво е, че забравяме толкова бързо. Като си спомним, вече става късно.
Още по-смешно ми е да слушам „анализи“, че Мая Манолова била „ново, свежо“ лице в политиката… Неупотребена била, без корупционни практики, затова я харесвали?!
P.S. Малко след като приключих този текст, се разчу новината, че доблестната Манолова възнамерявала да подаде оставка – само и само да се решат проблемите на „смелите майки“. Чудесна илюстрация на тезата ми, демагогията се вихри с пълна сила.
Сега като нищо ще даде оставка и ще легне до майките пред парламента. А после – директно във властта чрез партията на Трифонов.
*коментар на Данка РАДЕВА
Източник retro.bgКорнелия Нинова бясна на Мая Манолова: Рейтингът на омбудсмана удари в земята имиджа на червената началничкаЛидерката на БСП Корнелия Нинова присвива устни и стиска зъби, когато става дума за успехите на изля…Jun 12 2018skafeto.com

loading…Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Бандитите набелязват кой апартамент да оберат по новата изолация. Това е най-новият хит сред крадците в…
error: Съдържанието е защитено!