созопол парашут

Парашут с майка и син се откъсна от лодката, която го тегли от морето, съобщи Dir.bg, а инцидентът е станал на 4 км на юг от Созопол.

Според очевидци, лодката дълго време е опитвала да овладее парашута, защото е имало силен вятър. Въжето обаче се скъсало.

Майката и синът, които са родом от Горна Оряховица, но живеят в чужбина, са паднали в гората наблизо с парашута си.

За щастие, двамата са се отървали само с охлузни рани.

Докато служители на концесионера и туристите правили опити да върнат моторницата, към която бил закачен парашутът, обратно в морето, въжето се скъсало и двамата туристи отлетели към близката гора.

Стана ясно, че и туристите със скъсания парашут на „Каваците“, не са си взели парите обратно.

„Това беше най-обикновен рутинен полет. Такива извършваме ежедневно през цялото лято години наред. През месец август като цяло са такива условията, че често пъти се получават термики – топли течения, които идват от брега. Вчера температурата беше изключително висока и тази термика допринесе с това, че увеличи подемната сила на парашута и лодката, въпреки че е мощна, не успя да го прибере на мястото му“, обясни пред Нова тв управителят на водния атракцион Виктор Николчовски.

По думите му капитанът на лодкатае подценил до някаква степен неблагоприятни условия. Въжето не се е оплело, а се скъсало от напъна, причинен от дърпането.“Ние желаехме да им върнем парите на туристите, но след медицинския преглед те си тръгнаха и повече не се върнаха.

Този спорт е безопасен, но трябва да се спазват правила“, коментира Николчовски и добави, че във фирмата също правят вътрешна проверка и ако се открият пропуски, капитанът на лодката ще бъде санкциониран.

Вчера на мястото е направена проверка. Това пък съобщи Георги Стоянов, представител на Морска администрация. Той допълни, че при нея не са открити нарушения. Тя продължава и ако бъде открито такова, ще има и санкции до 500 лева. А предлагането на услугата за момента е прекратено.

Вълни до 3 метра пъдят летовници, плажовете са под водаГигантски вълни, стигащи до 3 метра, пропъдиха летовниците от плажовете по Южното Черноморие. От нач…Aug 15 2019skafeto.com

Kомандоси атакуваха плажа във Варна (ВИДЕО)Оказа се, че заради тренировъчно учение на НАТО туристите на плажа се стреснаха яко във Варна. Пълна…Aug 11 2019skafeto.com

loading...