Минават избори след избори, политиците си говорят празни приказки, а истината остава една – България е на последно място по доходи в Европейския съюз – както при работещите, така и при пенсионерите. Нещо повече – положението на хората от третата възраст е повече от тревожно, а доходите им след десетки години труд – обидни.

Пак станахме свидетели на голямото състезание за европарламента за големи заплати, луксозен живот и много обещания отново от всички кандидати, че ще направят необходимото по силите си за добруването на излъганите българи.

Питам се обаче каква е ползата от влизането ни в ЕС преди 12 години за този все така най-беден народ в Европа, по-беден и от тези, които не са в ЕС, написа до редакцията на вестник „Ретро“ читателката Алексиева от София. Може би само свободното движение на младите хора на запад и мигрантите, които отглеждаме тук.Важно за третата възраст: Ето кои пенсии се вдигат от 1 юлиОбидно ниските пенсии за хората от третата възраст у нас са проблем, който всеки политик е обещавал …Apr 26 2019skafeto.com

За последните 5 години в европарламента дали направиха заплатите на българите по-високи, или пенсиите се доближиха поне до минималната в Гърция, където за Великден и Коледа пенсионерите получават не някои по 40 лв., а всички по 800 евро.

Подобри ли се здравеопазването, където се наливат 5 милиарда, премахнаха ли се търговските дружества в болниците, където на пациентите се гледа като на стока. Промени ли се положението с монополите, или те продължават да вдигат цените на ток, парно, вода? Има ли в Европа плосък данък 10% и за високите заплати? Къде в Европа партиите имат такива огромни субсидии от бюджета и джоба на всеки беден българин?

В България не можем да се справим с корупцията на всички нива с евросредства и се виждат резултатите. Оказва се, че находчиви наши хора са използвали отлично налетите евросредства за „къщи за гости”, други са усвоили средствата за развитие на селските райони.

Вижда се къде се усвояват средствата. Аз съм убедена, че ЕС няма да ни помогне нито за корупцията, нито за лошото правосъдие и некачествените закони, които се променят през ден. Ние може би повече се борихме в Европа за Западните Балкани и мигрантите, отколкото за повишение на стандарта на българите.

Затова, българи, мислете по-скоро какви хора ще вкарваме в нашия парламент и общините, отколкото в европарламента, защото животът става сега и тук!Комунистите задигат над $2 млрд. пенсии, натрупани до 1944 г.Братът на легендарния топполицай Никола Гешев – Емануил, не успява да спаси пенсионните вноски, натр…Apr 7 2019skafeto.com


loading...