зоран заев ранен

Напрежението в съседна Македония стигна до невиждани нива, след като протестиращи граждани нахлуха в парламента в Скопие и биха депутати. В сблъсъците беше ранен лидерът на Социалдемократическия съюз Зоран Заев. След екшъна той е изпратил извънредно съобщение до бъдещия премиер на България Бойко Борисов, в което се казва: „Благодаря ти брат мой! Добре сме. Малко съм ранен, но съм добре“.

Бурните събития в парламента на Македония провокираха серия от коментари и у нас.

Както е известно, протестиращи граждани нахлуха в народното събрание в Скопие след избирането на етническия албанец Талат Джафери за председател на парламента. Стигна се до физически сблъсъци, като част от депутатите от партията на Зоран Заев бяха бити.Божидар Димитров с революционен сценарий за Македония: Ще има 2 български държави, ако… (ВИДЕО и КАРТА)Директорът на Националния исторически музей (НИМ) професор Божидар Димитров направи много интересен …Feb 9 2017skafeto.com

Експертът по балканска политика Красимир Узунов направи много злокобна прогноза за събитията на запад от България и коментира, че може да се очаква избухването на война.

Той обясни това с факта, че става дума за държави, създадени от разпадането на Югославия и чиито граници очевидно са отеснели. „Беше въпрос на време кога ще ги набият“, заяви журналистът Красимир Узунов. Бойко Борисов коментира във Фейсбук, че следи с тревога случващото се в съседна Македония.

Лидерът на ГЕРБ призова към спокойствие и апелира към гражданите да не се поддават на провокации. Борисов е на мнение, че европейската интеграция е гарант за сигурност и просперитет. Той подчерта, че България ще продължи да подкрепя Македония в стремежа й да стане пълноправен член на НАТО и Европейския съюз.Извънредно! US конгресмен взриви Македония: Това не е държава, да си я поделят България и…Истинска политическа бомба хвърли американският сенатор Дейна Рорбейкър, съобщава македонското елект…Feb 7 2017skafeto.com


loading...