Петъчният ден определено бе доста горещ от към политически страсти. Управляващи и опозиция отново влязоха в спор, а повод бе гласуването на оставката на проф. Николай Петров като здравен министър и избирането на негово място на Кирил Ананиев. Първоначално от червената партия заявиха, че искат лично премиера Бойко Борисов да присъства в пленарната зала. Малко след това лидерката на БСП Корнелия Нинова и Цветан Цветанов влязоха в лют спор за страхливците, „дебилните българи“ и Борисов.

Въпреки това гласуването за бъдещето на проф. Николай Петров и Кирил Ананиев се осъществи. Петров бе освободен, а Ананиев избран. 206 депутати от 44-тото Народно събрание гласуваха. „За“ бяха 121, 85 бяха „Против“, а „Въздържали“ се нямаше. Веднага след това Кирил Ананиев се закле като здравен министър.

ОБНОВЕНО: Политическите страсти в парламента преди гласуването на оставката на проф. Николай Петров като здравен министър и избирането на негово място на Кирил Ананиев взеха нови измерения. Словесните престрелки избухнаха между Корнелия Нинова и Цветан Цветанов. Лидера на БСП скочи от трибуната на Народното събрание на премиера Бойко Борисов. „Той е страхлив. Защо не е тук да отговаря на въпроси? Обрат! Добрев няма толкова лесно да се откачи от политиката! Ето какво решиха шефът на Парламента и други знакови депутатиДепутатът от ГЕРБ и бивш министър Делян Добрев няма а може толкова лесно да постави точка на политич…Oct 1 2017skafeto.com

Винаги, когато стане напечено той се крие. Знам, че ме гледа в момента и ще се обърна към него. Като е знаел за проверката за д-р Петров и прокурорското решение, защо го назначи за здравен министър?“, запита Нинова, която обвини премиера в нарушаване на Конституцията и рушене на институциите. „Нинова нарече Борисов страхливец. Това е смехотворно. Вие винаги представяте нещата толкова поплулистко. Та Вие самата не можете да дисциплинирате парламентарната си група, така че да не обиждат българите на „дебили“, отсече зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това, което доц. Иво Христов направи го превърна в антиевропеец. Той съветваше Лучников за приватизацията. Сега мина на другата крайност и иска да излиза от ЕС. Това е страх. Това е липса на политическа дисциплина. За разлика от БСП ГЕРБ и Борисов са смели и ще продължим със същия устрем да управляваме страната“, отсече вторият в ГЕРБ. Нинова отвърна, че ако трябва да отговори по същия начин, би казала: „С каква смелост взехте решение за Делян Добрев и Антон Тодоров. Дайте да не си мерим смелостта. Тази изпълнителна власт да уважава законодателната власт“.
Източник: БЛИЦГръм и мълнии в политиката! Корнелия Нинова бясна на Бойко Борисов: Шокирана съм! Аман от номерата му!Гръм и мълнии разцепиха върховете на политиката у нас преди минути. В основата на екшъна е лидерът н…Jun 22 2017skafeto.com

loading...