Известният журналист Генка Шикерова зададе няколко неудобни въпроса, адресирани до Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и нейния шеф. Ето какво написа Генка Шикерова във Фейсбук (публикуваме текста бес съкращения и редакторска намеса:
„Директорът на Българска Агенция По Безопасност На Храните – БАБХ се страхува да изрече имената на фирмите “Син кръст 2016” и “Еко БГ СЖП”.
Защо, г-н Илиев?
Нали всичко е точно.
През март месец от агенцията възлагат директно на тях обезвреждането на трупове.
Това се прави в мобилни инсинератори.
От половин година от БАБХ отказват да предоставят информация как контролират обезвреждането, какви пари плащат и за какви количества.Водеща от БТВ побесня: Ето на каква измама стана жертва Диана ЛюбеноваВодещата на „Тази събота“ и „Тази неделя“ по БТВ се оплака от служителите на „Паркинги и гаражи“. Кр…Nov 25 2018skafeto.com

Първоначалната сума на поръчката е около 12 милиона лева (договорът е подписан в края на март).
На 16 ноември БАБХ дава на същите фирми допълнително още над 3 милиона лева.
А мотивът: усложнената епизоотична обстановка през 2018 г., чумата по дребните преживни животни, африканската чума по свинете, птичия грип.
Епидемии, при които животните бяха заравяни, а не изгаряни в инсинераторите.
И това беше показано.
Как свършиха 12 милиона лева, г-н Илиев?
И защо фермерите се страхуват да говорят, когато чуят имената на фирмите, които и Вие не искате да изговаряте?“Свещеници чистят Венета Райкова от черна магия: ТВ водещата всеки четвъртък на църква, пръстен я пази от лоши очиВенета Райкова отдавала несполуките в личния и професионалния си живот на чужда намеса. Тв водещата …Nov 18 2018skafeto.com

loading...