проверка на глобите към КАТ

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Платформата за онлайн проверка на глобите към КАТ очевидно не работи, пише Флагман.бг, позовавайки се на будни граждани. Те са останали удивени от данните, които се показали, след като въвели номера на шофьорската си книжка, ЕГН и трите си имена. На мнозина са им излезли актове, които или не съществуват, или са отдавна платени.

Такъв е и случаят на Станислав, който се оказа, че има задължения от 2005 година, когато всъщност дори е нямал шофьорска книжка. Това лесно може да се установи, защото тогава той е бил под 16 години, но срещу името му е записан дълг от 200 лева за пътно-транспортно нарушение.
Важно за всички шофьори: Без опашки в КАТ, регистрацията преминава в ръцете на частници?Регистрацията на превозните средства да излезе от КАТ и да отиде в Изпълнителна агенция „Автомобилна…Jul 2 2018skafeto.com

„До миналата година нямах никакви задължения. Стреснах се, но предполагам имат някакъв проблем със системата“, разказва Станислав.

Подобно е и положението при Гергана, която решила да направи проверка в електронния сайт с данните на мъжа й.

Остана шокирана, когато видяла, че той има няколко санкции. Ченето й буквално паднало, след като видяла, че половинката й има да плаща 100 000 лева акт заради глоба от 1999 година! Сумата изглежда огромна, може да е в неденоминирани български лева, но може и да не е. Пълна загадка.

Съпругът на бургазлийката има задължение от 100 хил. лева от 1999 година
„В сайта излизат няколко глоби, които би следвало да са платени. Досега си е подновявал няколко пъти книжката и са му казвали, че няма задължения. Изведнъж излизат стари актове и то за такива пари. Платформата им явно не работи“, категорична е бургазлийката.

Полицейски източници обясниха, че в момента се тестват различни версии на системата за проверка на глобите към КАТ и се ъпдейтва информацията. Не е изключено да има грешки, но те лесно ще бъдат изчистени, твърдят от институцията.
Експерт предупреди всички шофьори – ако имат само „Гражданска отговорност“, ги чакат сериозни проблеми в следващите дни„Дъждовете са природно бедствие. То се покрива, ако колата има каско“, поясни Ивета Кунова, председа…Jun 28 2018skafeto.com