На многоуважаваното ни правителство, барабар с целия ГЕРБ и всичките Патриоти, сигурно ще им прозвучи много цинично и неблагодарно, но седя и си задавам въпроса какво може да си купи човек с 14 лева. Разбира се, че повод за тия ми разсъждения са обещанията, че от 1 юли всички пенсии ще се повишават с 3,8 процента. Така средното увеличение щяло да е тия 14 лева.
То да оставим настрана, че „средно“ е като свинско със зеле – за едни свинското, за повечето – зелето. Ако приемем, че всичко си е така на пазара – това увеличение е приблизително 10 кофички кисело мляко от евтиното и пет хляба. Все едно Исус е слязъл на земята и ще ни нахрани. Благодарим за стабилната мизерия.НОИ разпространи много важна следпразнична информация, касаеща абсолютно всички пенсионериИзплащането на пенсиите през май 2018 г. от Националния осигурителен институт ще започне на от днес,…May 8 2018skafeto.com

Обаче сметката пак не излиза, защото, за зла врага, цените на горивата взеха да хвърчат нагоре, а те повличат след себе си не само парното и газа, ами и храните от потребителската кошница.
Не знам кога някой от жълтите павета е влизал за последно в магазин, ама най-простият салам вече надскочи 7 лева килото, „евтиното“ мляко не е под 85 стотинки, а сиренето без палма отдавна е над 10 лева буцата. Въобще не отварям и дума за лекарствата, с които ние, пенсионерите, си крепим жалкия животец.
Та така, големи благодарности. Дано сте се нахранили хубаво на вечерята с Меркел, Макрон, Мей и бай Юнкер, че с цената на една тяхна порция ние, дядовците и бабите, караме месец и повече. Ама сме корави и трудно мрем, така да си знаете!
Димо ВАСИЛЕВ, Кюстендил
Източник retro.bgЯсновидката Соня Щерева със спиращо дъха предсказание: 2018-а е много добра за всички пенсионери и Бойко БорисовЯсновидката от Горна Оряховица Соня Щерева съобщи нещо, което чакахме от дълго време. На фона на неп…Jan 25 2018skafeto.com


loading...