Александър Кипров

„50 години писане на музика, изучаване, самоусъвършенстване, трепети, мечти и да угасна… обграден от сноби, двулични бездарници и едно нищо, оставено във времето. Само непрестанна борба, лоши хора, прегазван от супернахални, гонещи популярност, пари, статус, не искам да съм част от тази общност. Вече нищо не ме интересува, дори музиката“.Лили Иванова: Само Ванко ме обичаше истински! Проблем със сърцето и кръвното надвиват талантливия композиторИван Пеев е роден на 30 април 1937 г. в Горна Оряховица. Завършва Българската държавна консерватория…Nov 26 2018skafeto.com

Тъжните думи написа в интернет страницата си популярният български композитор Александър Кипров, цитиран от вестник „България днес“. Човекът, който преди ден направи равносметката в живота си, е потомствен граф и композитор на евъргрийните „Развод ми дай“, „Последен валс“ и половината от хитовете на Лили Иванова – „Скитница“, „Без правила“, „Готови ли сте за любов“ и много други.

Твърдият седесар, на когото бащата е именит правист, шампион на България по шах, полиглот, с дядо революционер и бунтарска жилка днес… се отказва от писането на музика.

„Омерзен съм! Искам да кажа чрез поста си на младите хора да не се връщат у нас. Затова са думите ми – чули ли сте някъде да убиват старци, за да им вземат 50-те стотинки от портмонето? Чули ли сте някъде в родилни домове да бият новородени, а по шосетата да ги газят като на компютърни игри?

Що за урод трябва да си, за да трепеш кучета, котки, коне – „домашни любимци“, търсещи човешка закрила, за удоволствие? Чули ли сте на слепи хора някъде да дават плесенясали храни само защото не виждат? Най-боли, когато мечтите и илюзиите се разминат драстично с реалността…“, тъжен е Кипров, който няма намерение вече да се занимава с музика.

„Защото България още дълго ще си остане държавата на хитреците, тарикатите, безделниците, мошениците и безинициативните хора„, завършва композиторът.

Изтриха ни от паметта на поколенията
– Г-н Кипров, повярвахте в революцията на 10 ноември, а сега какво се получи с демократичните сили?
– Много ми е болно. Чистата, почти утопична идея беше прегазена, смачкана… Затова сега хората псуват, като чуят СДС. И с право. Чакаха много дълго да видят поне един от главните виновници за всички вчерашни катастрофи в затвора. Уви. На преден план изскочиха лица, които отвратиха нацията. Лица, които без ни най-малко срам крещяха, че ще спасят България, и ни докараха до това положение. Тези хамелеони се явяват на всички избори. Жадни за още облаги, безнравствени, безпардонни. Нима паметта на българина е толкова къса? Ние като творци давахме всичко от себе си, а след като тогава взеха властта – директно ни забравиха. Въпросът е не да изтикаш тези хора на сцената да пеят за теб, а после да ги изпратиш в шеста глуха. Изтрити от паметта бяха и десетки талантливи икономисти, лекари, юристи, инженери и други интелектуалци. Преди години гледахме хората право в очите и те ни вярваха. После бяха „излъгани“.Български композитор предизвика лавина от коментари във Фейсбук: България е и ще си остане държавата на хитрецитеТози текст се върти във „Фейсбук“ и предизвиква лавина от коментари. Автор е композиторът Александър…Feb 15 2017skafeto.com

loading...