Гръмотевични бури

Днешният ден започва по-слънчево, но към следобед и привечер синоптиците очакват той да бъде буреносен. Носете си чадър, защото ще има кратък дъжд на много места. И като вчера се очаква да има гръмотевични бури, остава и опасността от градушки. Валежите ще са по-чести и по-интензивни в северната половина на страната и непосредствено по южните склонове на Стара планина. Температурите – между 28 и 33 градуса.

В източна България и основно по родното Черноморие днес ще е слънчево и горещо с температури на въздуха между 28 и 30 градуса, а на водата – 24 градуса. Следобед ще се заоблачи  по северната част на крайбрежието, но валежи са малко вероятни.

До сряда страната ни попада в гранична зона между по-топъл и по-хладен въздух, което създава условия за неустойчиво време. И в сряда следобед ще има валежи с гръмотевични бури. По-чести и интензивни ще са явленията в западната половина на страната. От четвъртък времето ще се стабилизира – температурите през почивните дни ще са около 36-37 градуса, а валежите ще са на изолирани места в следобедните часове.

115 хиляди светкавици са били регистрирани през последното денонощие на Балканския полуостров. Поне 20 хиляди от тях са на наша територия. Активността на мълниите се движи от североизток на югозапад с нахлуването на по-хладен въздух, обхващайки почти цяла Северна и Западна България. Очаква се това да се повтори и през днешния ден.
Девет съвета как да се спасявате от мълнии при гръмотевични буриМълниите са електрически искров разряд в атмосферата. Тяхната мощ и непредвидимост са причина да ста…Aug 17 2017skafeto.com
Гръмотевични бури и опасност от градушки следобед

Мълния уби 20-годишен младеж в СофияМълния уби 20-годишен младеж в София тази вечер. Инцидентът е станал между блоковете в ж.к. „Люлин“.…Jun 18 2019skafeto.com

loading...