Гьокхан Йозгьок

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Гьокхан Йозгьок се казва българският гражданин, загинал в Искендерун, Южна Турция, съобщи пред БТА Хюсеин Ватансевер, председател на Дружеството за култура и подпомагане на турците от Балканите.

Загиналият 28-годишен български гражданин е работил като машинен инженер.

Ватансевер съобщи пред БТА, че Йозгьок е живеел в Адана. Работил е във фабрика на холдинга „Демир Челик“ .

По-рано днес от министерството на външните работи съобщиха, че е намерено тялото на издирвания български гражданин в град Искендерун, но не беше идентифицирано.

Само в Адана има около 30 000 турски граждани с произход от България.

По данни на ДПС именно в този най-тежко пострадал район са загинали минимум 20 български изселници.

По-рано стана ясно, че с участието на българските спасители са били спасени 4-годишно дете и възрастен мъж.

„Доктор Веселин Йолов, служител на Медицинския институт на МВР, който е част от нашия екип в Турция, имаше трудната задача да окаже съдействие и пряко да участва в сложна хирургична и животоспасяваща интервенция. Благодарение на неговите действия, пострадал човек получи втори шанс да оцелее. Всички действия на българските пожарникари и спасители се координират с представители на местната власт“, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

Общо 78 служители на Пожарната са на територията на Турция в момента и са изградили своя лагер на стадиона в град Бесни, съобщиха по-рано от МВР. От вътрешното министерство напомнят, че Националната асоциация на доброволците в Република България организира 28 доброволци, които още на 7 февруари отпътуваха за районите, пострадали от земетресението. В помощ на първия екип днес заминаха още 20 доброволци, които ще летят с турските авиолинии.

Екипите на Българския Червен кръст, съвместно с екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, работят в района на град Адана.

Виж още:Ревът на Дявола! Чуйте грохота на земните недра при жестокия трус в Турция (ВИДЕО)Зловещият звук от земетресението с магнитуд 7,7 в Кахраманмараш е записан от асистента по геофизично…Feb 8 2023skafeto.com


loading...