Мегз прокуратура джип

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Дизайнерката Миглена Каканашева или по-известна като Мегз е получила обвинение от районната прокуратура в родния си град. Тя се явила пред полицията в Пловдив заедно със своята адвокатка. Септември миналата година тя става част от схема с откраднат джипа марка „Мерцедес G350“. Жалбата за свитото возило била подадена в МВР от нейния братовчед Антон Лесов. Той заявил, че на 27 септември е оставил луксозния автомобил пред бар „Графити“ в „Кючук Париж“, а на следващата сутрин от него нямало и следа.

Мерцедесът всъщност се оказва лизингов, собственост на „Софауто“. По време на разследването криминалистите се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало че разследват застрахователна измама.

Районна прокуратура Пловдив съответно съобщи, че днес, 9 януари 2019 г.,  привлеча като обвиняема Мегз, за това, че през месец септември 2018 г., като подбудител, в съучастие с Р.Р. и А.Л., като извършители, умишлено ги е склонила противозаконно да присвоят чужда движима вещ, лек автомобил, модел  „Мерцедес G 350“, на стойност 98 560 лева, собственост на лизингова компания в гр. София, като обсебването е в големи размери – престъпление по чл. 206 ал.3 във вр. ал. 1 във вр. чл.20 ал. 3 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.