детето

В почти всички държави на света се празнува Ден на детето или Ден на децата. Този празник е на различни дати и е по различен начин свързан с традицията на отделните държави. Международният ден на детето е на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария).

В България става популярен след 1949 г., когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. В страните с комунистически режими празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата.Майчина молитва за закрила на дететоЕкстрасенсите казват, че мислите на майката могат да управляват живота на детето. Затова, когато ваш…Apr 17 2019skafeto.com

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата, обаче, не е повсеместно възприета, тъй като голямото мнозинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.

По повод този празник се организират най-различни инициативи и събития за деца. Всяка година празникът се отбелязва по различен начин в различните градове на страната, като навсякъде се цели децата да се забавляват, да усетят, че това е техният специален празник и да се включат в различни интересни дейности.

Честит празник на всички малки и големи деца! Бъдете здрави и нека не забравяме да запазим детското в себе си за цял живот, защото децата са невинни, искрени и много всеотдайни същества, които винаги имат чисти и добри намерения.Най-силната молитва за мир и съгласие в семействотоВсеки иска да има щастие, здраве и благоденствие в семейството си. Ето една много силна молитва, коя…May 22 2019skafeto.com

loading...