https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Добра новина дойде след тежката катастрофа по пътя Монтана – Видин, в която една жена загина, а други 8 са ранени след сблъсък между автобус с пътници и турски ТИР. Бременната жена в 8-ия месец е в стабилно състояние, а след направената по спешност операция бебето й се е родило живо и здраво. Заради преждевременното раждане момченцето в момента е на апаратно дишане, съобщи бТВ. 21-годишна студентка обаче загина в тежката катастрофа, а трима от пострадалите са в критично състояние. Осем души са настанени за лечение в болницата в Монтана. По думите на д-р Красимир Каменов, шеф на хирургията в лечебното заведение, сред пострадалите има хора с гръдни, черепно-мозъчни и други по-сериозни контузии.

След удара с турския ТИР автобусът, пътуващ по линията Монтана – Видин падна от 2 метра височина в дере край село Смоляновци.

При сблъсъка тежкотоварната машина е ударила странично пътническия автобус и го е тласнала в дерето. Направената на турския шофьор алкохолна проба е отрицателна. По първоначални данни обаче тирът се е движел с превишена скорост. При ограничение от 60 километра в час, скоростта му е била 100. Катастрофата е станала около 20 часа снощи, а движението по път Е-79 е било възстановено след полунощ. Един от ранените заяви пред бТВ, че трагедията е станала за секунди, а повечето от пътниците не са разбрали какво точно се случва. По думите му е имало забавяне на екипите за спешна помощ и „Гражданска защита“, но до паника не се е стигнало.
Снимка бТВ