Историята на дядо Стоян, който се бори с коварна болест, а не разполага с необходимите средства, трогна цяла България. След като се запознаха с нерадостната му съдба, стотици потребители на социалните мрежи изразиха съчувствието и подкрепата си към възрастния човек, за да му вдъхнат кураж в борбата за оцеляване. Други веднага подеха инициативи за събиране на необходимите за лечението средства.
Стоян Рабаджийски е на ръба на отчаянието, тъй като няма средства за лекарства. Мъжът има рак на белия дроб, както и още няколко съпътстващи заболявания, съобщава „Петел“. Здравето му се влошава от ден да ден, а той е спрял лечението поради липса на пари за лекарства. С всеки изминал ден туморът става по-голям, а човекът не вижда светлина, тъй като не може дори да си закупи лекарствата, които биха забавили процеса на заболяването.
Дядо Стоян обяви пред цяла България: Туморът ми расте! Искам да се самоубия, но съм християнин (СНИМКА)

„Единственият ми доход е пенсията, която е 200 лв и не стига за нищо.

Едва преживявам, нямам пари за лекарства. Бях почнал лечение с Видатокс, което ми бяха изписали, но лекарството е 195 лева, нямам такава възможност, дори и витамините си спрях, защото са 50 лв. месечно. Напълно отчаян съм, не съм женен и нямам деца, нямам на кого да разчитам, освен на държавата, на която толкова години съм плащал данъци. Години наред съм дарявал кръв и съм помагал. Християнин съм и само това ме спира да сложа край сам на тези мъки. Надявам се хората поне преди Коледа да са малко по-сърдечни и да помогнат „, разказва Стоян. Освен рака на белия дроб той има проблеми и с очите и с простатата, но тях е оставил на заден план.


loading...