Евгения Банева евродепутат

Последната новина около скандалното богаташко семейство, което към момента все още е в ареста, е изпълненото желание на Евгения Банева да се кандидатира за евродепутат. Нейната кандидатура е издигната от Инициативен граждански комитет и нейното участие в изборите за Европейски парламент предстои. Това не е първият опит на Банева да влезе в европейската институция.

През 2014 г. тя отново се яви на изборите като независим кандидат, но събрала едва 0,279% от гласовете на избирателите.

Информацията за състоялото се издигане на кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборите за Европейски парламент от инициативен граждански комитет е съобщена днес във Фейсбук профила на съпругът ù, Николай Банев. Наред с обявата си той кани приятели, съмишленици, близки и роднини да подкрепят нейната кандидатура.
Евгения Банева ще става евродепутат

Семейството бизнесмени беше предадено от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г.

Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в град Ница, Франция, Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

Специализираният апелативен съд остави Николай и Евгения Баневи в ареста на 13 декември 2018 г.

Арестуваният олигарх Николай Банев коли и беси във ФейсбукБизнесменът Николай Банев, който е в ареста заедно със съпругата си Евгения, публикува ново изявлени…Jan 21 2019skafeto.com


loading...