Десислава Радева гаф

Съпругата на президента Десислава Радева е допуснала протоколен гаф при целувката със словенския президент Борут Пахор и с жеста, с който след това изтрива следата от червило по бузата на своя домакин. Това каза пред БТВ Кристина Крънчева, експерт по протокол и корпоративен етикет.

Кадрите от посрещането на българския държавен глава и неговата съпруга бяха споделени в профила в инстаграм на Борут Пахор.

„Целувките са съвсем нормално нещо между политиците. Въпросът е начинът, по който това се прави – всъщност те не се целуват, а само допират бузи”, отбеляза тя.
За протоколния гаф на Десислава Радева с червилотоНова интрига тресе „Дондуков“ 2: Срещала ли се е Деси Радева с босовете на ВИС-2Нова интрига се завъртя около първата дама на България. Имала ли е Деси Радева близки срещи с босове…Jan 25 2019skafeto.com

Според Крънчева поведението на Радева изглежда като непознаване на етикета. Експертът по протокол отбеляза също, че има и много червила, които не оставят следи.

Жестът с изтриването на червилото от бузата на словенския президент от страна на Радева пък е напълно недопустим, коментира Крънчева.

„Жестът е мил, когато става въпрос за дете в семейството, ако случайно баба му го целуне и му остави червило на бузките. Иначе е абсолютно недопустимо. Дори и да има следа, това е работа на протокола, който ще каже: „Избършете се”. Протоколът е за това – да каже, че ви виси конец от сакото или че имате прах по обувките”, подчерта тя.

Крънчева отбеляза, че правилното в случая е да не се прави нищо. „Виждате и си продължавате”, коментира експертът. По думите й с поста си в инстаграм словенският президент „поема момента, за да излезе от ситуация г-жа Радева, което е много добър жест”. „Така са го посъветвали пиарите му. На видеото се вижда как е стъписан, след това вече се усмихва”, изтъкна Крънчева.

Експертът по протокол посочи, че новият българския посланик в Индия Елеонора Димитрова, която връчи акредитивните си писма с българска носия, се е представила страхотно.

Националната носия е най-официалното облекло, както и военната униформа”, подчерта Крънчева.
За протоколния гаф на Десислава Радева с червилотоДеси Радева се оправдава за гафа с коледната картичка: Изрови честитка на сем. Първанови от 2012-а (СНИМКА)Съпругата на Румен Радев – Десислава, направи безуспешен опит да оправдае поредния гаф, който сътвор…Dec 26 2018skafeto.com

loading...