Amazon разследване

Европейският съюз стартира антитръстово разследване за това как Amazon използва данни от независими търговци на дребно, които използват неговата платформа. Маргрете Вестагер, еврокомисар за конкуренцията, отдавна предупреди, че ще започне разследване на гигантския онлайн търговец. Това е най-новият регулаторен борд срещу нарастващата мощ на големите технологични компании от двете страни на Атлантика.

„Решил съм да разгледам много внимателно бизнес практиките на „Amazon“ и двойната му роля като пазар и търговец на дребно, за да преценя дали се придържа към правилата на ЕС за конкуренцията“, заяви в изявление еврокомисарят за борба тръстовите практики Маргрете Вестагер, цитирана от БГНЕС.

В основата на случая стои услугата на „Amazon“ за търговци от трети страни, които използват най-големия онлайн търговец в света за достъп до клиенти и разширяване на обхвата си.

„При предоставянето на тази услуга „Amazon“ непрекъснато събира данни за дейността на своята платформа. Предварителните констатации показват, че компанията използва конкурентно чувствителна информация – за продавачите на пазара, техните продукти и сделките им“, коментираха от Еврокомисията.

Разследването, което няма краен срок, вероятно ще бъде последната офанзива на Вестагер срещу големите технологични компании преди края на настоящия й мандат на 31 октомври.

От „Amazon“ казаха, че ще окажат пълно съдействие на разследването.

Cъпpyгaтa нa шефа на Amazon cтaвa 4-та пo бoгaтcтвo жeнa в cвeтaCъпpyгaтa нa Джеф Безос, шефа и основател на Amazon, Maĸeнзи ще cтaне 4-та пo бoгaтcтвo жeнa в cвeтa…Apr 5 2019skafeto.com

loading...