елена йончева

По време на 49-ия конгрес на БСП състоял се в присъствието на социалисти, депутати от Народното събрание и Европейския парламент, Елена Йончева разказа пред гостите историята на бос, който управлява най-голямата мафия в държавата. Историята е за боса на сицилианската организирана престъпност Коза Ностра, който десет години е нейн несменяем шеф.

Така тя направи паралел с премиера Бойко Борисов, след като той отправи намеци според социалистите по време на конгреса на ГЕРБ. Йончева се обърна към медиите, които не били свободни, които работят в трудна среда. Тя обясни и какво е направил „босът“ на България за десет години.

Според речта й в момента българската инфраструктра, т.е. магистралите са с плачевно качество, като не могат да се сравняват дори с тези в Косово и Албания. Тя е възмутена от функционалната неграмотност. Първи сме по смъртност.

В България управлява най-антиевропейската организация, коментира разследваната журналистка. Основният проблем, който посочи е колосалното заграбване на средства, които възлизат на 11 милиарда лева годишно. В страната вече има пълзящ авторитаризъм, категорична е тя.

Според Елена Йончева единствено БСП има силата да спре ГЕРБ. Те ще извадят голямата бухалка и те вече я извадиха, допълва социалистката. Режимът в България се опитвал да ни раздели. Няма режим обаче, който историята да не е спряла, отсече тя.

Социалистите бурно аплодираха речта й. Залата стана на крака в знак на съпричастност към обвинената социалистка.
Елена Йончева направи паралел между Борисов и шефа на Коза Ностра
Елена Йончева направи паралел между Борисов и шефа на Коза Ностра

loading...