Елена Йончева имоти

Имоти за 2 милиона притежава депутатката Елена Йончева, която бе издигната за водач на евролистата на БСП след спорен вот на пленума в неделя, съобщава агенция „Пик“. Заради това медията бе изгонена от „Позитано“ 20 по нареждане на ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова.

Йончева внесе сигнал в Конституционния съд уж за да брани свободата на словото, но през камерата на медията не обясни как става това, след като гонят журналисти от централата си. Не отговори и на въпроса „Плащала ли е държавата пари, за да бъде освободена от сомалийски пирати„. Каза само, че трябвало да се разследва сделката за апартамента на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.Елена Йончева направи паралел между Борисов и шефа на Коза НостраПо време на 49-ия конгрес на БСП състоял се в присъствието на социалисти, депутати от Народното събр…Jan 26 2019skafeto.com
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева

Разследване безспорно трябва да има и ще има.
Но разследване на Националната агенция по приходите трябва да има и за имотите и доходите на Елена Йончева, която е обвиняема за пране на пари по аферата КТБ през офшорка. Такова и до момента няма и въпреки обвинението на прокуратурата, НАП бездейства и мълчи.

А какво да се проверява определено има, защото Йончева притежава имоти за милиони, кара лъскава кола, живее луксозно, а синът й посещава скъп частен лицей, чиято такса само за месец е над 1000 лв. Подобен охолен живот по никакъв начин не отговаря на официалните й доходи, които са от депутатска заплата. Още повече, че и такава тя вече взима в силно ограничен размер – заради излизането на социалистите от пленарната зала по нареждане на Корнелия Нинова.
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева
Елена Йончева с имоти за 2 000 000 лева

Както „Пик“ разкри преди месец, Елена Йончева е придобила множество имоти в последните години, което е станало след връзката й със Сергей Станишев, когато получава солидни средства от държавната БНТ, а някои от сделките са след аферата с парите от КТБ.

Йончева има няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж на територията на София. Общата квадратура на притежаваните лично от нея апартаменти, вила и магазин, декларирани пред Сметната палата, е 756 кв. м., което по пазарна оценка от средно 1000 евро на квадрат прави 756 хил. евро или 1,5 млн. лв.

Отделно притежава и 7 декара гори на обща стойност 451 хил. лв., които също е декларирала, че е платила официално.

Така общата стойност на имотите на Йончева по средна пазарна стойност така става близо 2 000 000 лв.

Впечатляващите покупки са реализирани през 2006 година – точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

Припомняме, че 10 години по-късно, когато Йончева вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 декара гори и безценни терени в района на Горубляне за около 500 хил. лв. Яснота за произхода на парите няма, а НАП и до днес не разследва Йончева за това.

Счетоводен доклад от 2013 г. сочи, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 хил. и 20 хил. лева. Те са били за Сирия и Турция. От същите документи се вижда, че през този период настоящата депутатка от БСП е отделяла за себе си над 66% от сумите, които е получавала във фирмата.
Само за заплата Йончева сама си е определила месечно възнаграждение от около 12 700 лв.

В същото време обвиняемата за пране на 333 хил. лв. Йончева обитава уникален палат като за холивудска звезда. Депутатката от БСП, която прокуратурата разследва за далавера с офшорки от кръга на банкера-беглец Цветан Василев, е съседка на най-богатите столичани в луксозния квартал „Бояна” в полите на Витоша.

Там Йончева се шири в цели 340 квадрата имот, който е като същински палат, става ясно и от снимките на дома й. Жилището на журналистката се състои от 6 стаи и няколко коридора, изцяло обзаведени с поръчкови мебели.

Запознати разкриват, че Елена обитава последния етаж от луксозна кооперация. Йончева се нанесла там, веднага след като затвореният комплекс бил напълно завършен.

Преместването й в новото жилище съвпаднало със запознанството й с настоящата й половинка и баща на детето й – архитекта Пламен Тодоров, разкри първо „Ретро“. Преди да го срещне на четири очи, тя харесвала проектираните от него сгради. Разглеждала ги, още докато била спътница в живота на бившия премиер Сергей Станишев.

Банята й пък е голяма колкото средностатистически български хол, а вместо с плочки стените й са облицовани с огледала. В мокрото помещение журналистката има дори пейка, чиято цел не е ясна. Столовете в другите помещения пък били дело на прочутия италиански дизайнер Акиле Кастилиони, седалките на които са направени от велосипед и кабина на трактор.

Още по-впечатляваща е терасата на Йончева, която много хора биха сбъркали с двор. На нея растат вечнозелени храсти, бели хортензии и свежи билки, между които се открива гледка към Витоша и удобствата на комплекса. Живущите в него, в това число Елена и семейството й, могат свободно да ползват външен басейн, спа център, фитнес, химическо чистене и други екстри. С появата на сина й Тео,  двамата с мъжа й Пламен решили да не ремонтират жилището само заради бебето. Единственото, което купили, било детско креватче.Трус на „Позитано“ 20: Нинова заплита страшна интрига между Елена Йончева и Сергей СтанишевЛидерката на БСП Корнелия Нинова заплита поредната интрига в редиците на Столетницата, твърдят социа…Nov 11 2018skafeto.com


loading...