Адриана Илиеску

Когато в новинарския поток се завърти информация за малолетни или непълнолетни момичета родилки, в обществото веднага се поражда дискусия защо е допуснато това, след като е в разрез с действащите закони. Подобни спорове се зараждат и в случаите, когато родилката е на доста по-зряла от общоприетата възраст, въпреки че тогава всичко е законно. Така обаче е не само у нас.
Жената, родила на 67: Ето как изглеждат тя и детето й 14 години по-късно

Коя е най-добрата възраст една жена да си има бебе? Становищата по този въпрос са доста полюсни и разнопосочни. Според някои най-добре е една жена да стане майка, докато още е млада и жизнена. Тогава тя ще е по-здрава и ще има повече сили да отгледа едно здраво дете.
Жената, родила на 67: Ето как изглеждат тя и детето й 14 години по-късно

Сред хората естествено има и мнение, че по-късното майчинство е много по-полезно, пише jenata.blitz.bg. Хората, които подкрепят тази теза, вадят аргументи, че една по-зряла жена – на около 35-45 години, е много по отговорна и може да възпита много по-добре и правилно един израстващ малък човек. Тези дами имат успешна кариера, собствени жилища и солидни спестявания. Така могат да осигурят на детето си много по-добър живот и бъдеще.

Днешната история, която сме решили да ви разкажем обаче, не попада в нито една от тези две категории. Възрастта, по време на която нашата героиня е родила, е меко казано уникална.
Дамата е жител на Букурещ и за първи път е станала майка на 67-годишна възраст. Името й е Адриана Илиеску.
Жената, родила на 67: Ето как изглеждат тя и детето й 14 години по-късно

Защо тя обаче не е родила на 20, 30 или пък дори на 45 години? Отговорът е много прост – жената просто е била истинска кариеристка. Тя е изследователка и е посетила буквално почти целия си живот на науката и проучванията си. В един момента обаче осъзнала, че е изгубила много ценно време.

Пенсионерката решила да се възползва, ако има някакъв шанс да стане майка, а и не искала да живее съвсем сама в двустайния си апартамент. Адриана решила да отиде в клиника и да опита да забременее ин витро. Естествено в много други страни сигурно биха й отказали заради възрастта й, но в Румъния няма закон, който да й забранява да опита.
Жената, родила на 67: Ето как изглеждат тя и детето й 14 години по-късно

Всички осъждали Адриана, когато научили, че се опитва да има деца. Жената понесла много злоба и критики. Чудото обаче се случило и тя забременяла с близнаци. По време на раждането обаче едно от децата не успява да оцелее и умира. Адриана все пак преборва мъката и решава да посвети остатъка от живота си на живото си момиченце. Тя кръстила дъщеричката си Елиза.

Проблемите на Адриана обаче не свършили с раждането на детето. Хората непрестанно шушукали зад гърба й или й се подигравали. Дори по време на кръщенето на момиченцето в църквата, свещениците също не спестили критики и упреци към Адриана. „Казваха ми, че нечист дух сигурно се е вселил в детето ми, но аз не им вярвах. За мен Елиза е дар от Бога и затова ще съм му вечно благодарна“, споделя тя.

След известно време жената се научила да не обръща внимание на критичните погледи и злостните думи на околните или на минувачите по улицата. Тя фокусира мислите и енергията си само и единствено в грижите за дъщеричката си. Е, към днешна дата Елиза вече е на 14 години. Тя е много красива и сладка. Момичето води живот на обикновен тийнейджър на нейната възраст.

Момиченцето казва за майка си, че тя няма да умре скоро. „Въпреки че е на повече от 80 години мама се храни много правилно и се чувства най-много на 30“, каза Елиза.
Най-голямата мечта към днешна дата на Адриана е да доживее мига, в който детето й ще стане пълнолетно.Най-после! Водещата Гала каза истината защо нямат брак и общо дете със СтефанВодещата на предаването „На кафе“ по „Нова телевизия“ – Гала, най-после разкри защо няма брак и общо…Oct 17 2018skafeto.com

loading...