Жена е заподозряна като мозък на банда, задигнала виртуална валута на стойност 5 млн. лв., съобщава ежедневникът „Телеграф“. Дамата и двамата й съучастници са арестувани в четвъртък при акция на ГДБОП, а спецсъдът е оставил двама от тях за постоянно в ареста. Третият участник е пуснат под гаранция, информираха от МВР.
Преди да започнат да трупат пачки чрез измами, ядрото на групата се занимавало с търговия на виртуални пари, откъдето научили някои тънкости и придобили компютърни познания, специфични за тази дейност. С течение на времето дамата в схемата установила, че една от световноизвестните платформи за обмен и пазаруване на криптовалути има слабост в сигурността.
Жената е заподозряна, че е финансирала големия удар.Невиждана измама с бебе в Пловдив: Съпруга и любовница опитаха да разменят самоличностите си в родилнотоДве млади дами от Смолян сътвориха такъв сценарий, че и най-талантливият режисьор в сапунен сериал м…Jul 31 2018skafeto.com

За целта били създадени фалшиви профили на потребители, регистрирани в платформата за криптовалути. Чрез специален софтуер те започнали да генерират виртуални пари, сред които и популярните биткойни. Всеки от профилите генерирал малки суми, поради се регистрирали десетки акаунти. В края на юни до разследващите стигнала информация и започнали да наблюдават групата.
Според първоначалните данни в бандата участвали и няколко мулета, чиято роля била да изтеглят вече откраднатите от обменното бюро за криптовалути пари. От МВР и прокуратурата съобщиха, че делото няма аналог както в България, така и в Европа. Оказало се, че един от арестуваните членове си купил чисто нова „Тойота“ хибрид, която платил кеш без да има данни преди това да е работил нещо. Смятаната за организаторка не е пръскала пари за скъпи коли, а се движела основно с таксита.Зловещата измама в Царичина: Алена разкри 715 лъжи за прочутата дупка, която вдигна Генщаба на кракИзвестната астроложка Светлана Тилкова-Алена прави ретроспекция на безумното копаене от страна на во…Aug 1 2018skafeto.com

loading...