Мария Банева

След ареста на Николай и Евгения Баневи, в медиите се шуми предимно около двамата печално известни „бизнесмени“. Малко между капките остава майката на Николай – Мария Банева, срещу която също са повдигнати редица обвинения.

Районният съд в Харманли днес постанови глоба за Мария Банева, майка на бизнесмена Николай Банев. Наказанието е заради катастрофа, която тя предизвика в началото на юли 2018 г в града. Тогава със средна телесна повреда бе Иван Иванов от града. Прокуратурата поиска Мария Банева да бъде освободена от наказателна отговорност и да получи глоба.Обраха майката на Николай Банев, взеха й 9,6 хиляди евро джобниКрадец е атакувал късно снощи майката на Николай Банев, съобщи ексклузивно агенция „Блиц“. Мария Бан…Mar 26 2019skafeto.com

Съдът постанови още да се отнеме шофьорската книжка на Мария Банева за следващите 8 месеца, обясни председателят на Районния съд в Харманли Минка Китова. Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Хасково. Припомняме, че синът на Мария Банева – Николай и съпругата му Евгения са в ареста. Те заедно с Мария Банева са обвинени в организирана престъпна група за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари.

Междувременно стана ясно, че търгът за продажбата на къщата, ползвана от Николай и Евгения Баневи, отпада. Това е решение на частния съдебен изпълнител, а не на съда, съобщава bTV. Причината – длъжникът – фирмата „Партнерс комерс”, е заявил, че е готов да изплати цялата сума по изпълнителното дело в размер на 2 милиона лева. Управител на фирмата е Николай Банев. Къщата на Баневи беше обявена за публична продан преди месец и огледите започнаха в началото на април.

Имотът се простира на 3000 квадратни метра, има хеликоптерна площадка и двор. Цената е 5 милиона и 700 хиляди лева. До днес не е имало желаещи да се явят на търга в Софийския районен съд. Срокът, даден на фирмата „Партнерс комерс”, за да осигури сумата от 2 милиона лева, е 1 месец. Ще има и насрочена нова дата за публична продан през май.Николай Банев от затвора: Животът ми е в опасност!Арестураният олигарх Николай Банев отново се оплака от килията, че условията в ареста са изключителн…Mar 29 2019skafeto.com

loading...