задължителната казарма

„Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само хората, които смятат, че ще имат някакви ползи от връщането на наборната военна служба.“ Това заяви известният спортен журналист Едуард Папазян.

Друго е мнението на депутата Милен Михов: „Държави далеч по-големи и по-демократични от нас в своето традиционно развитие днес правят тази крачка, ще припомня, че президентът на Франция г-н Саркози в своята предизборна кампания беше поставил въпроса за връщането на наборната армия и той реализира тази идея“, смята той.

Така че има ред фактори, като започнем от чисто конституционните текстове, които ясно определят, че защитата на отечеството е въпрос на чест и на дълг на всеки български гражданин и той трябва да бъде способен и подготвен да защитава това и да стигнем и до обществените настроения, националната сигурност и това, че българското общество възприема положително тази идея, допълни Михов.

Радев за казармата: Започваме с призовките, над 40 000 младежи ще постъпят в неяВ България задължителната казарма за мъжете след завършване на гимназия отпада през 90-те години. От…Aug 6 2017skafeto.com

Във Франция не се връща наборната военна служба, не се връща никъде“. От общо 27 членки на НАТО, 5 имат наборна служба и аз понеже съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най-тъпото нещо на света, каза още Папазян.

Връщат казармата от 2021 година?„От 2021 година може да се въведе наборната военна служба, ако сега държавата започне да работи по т…Sep 14 2019skafeto.com

loading...