Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017) пристигна в Благоевград за церемонията по дипломиране на завършващите студенти в Американския университет. Той обясни, че идва сам, защото Деси Банова била вече с коремче и предпочитала да си почива. „Средата на септември чакаме бебето. Сигурно е, че ще е момченце„, каза щастлив бъдещият баща. Двойката обаче засега пази името на рожбата си в тайна.
Това ще е четвърто момченце за Плевнелиев, който изгуби един от синовете си след сериозно заболяване. Банова пък възпитава дъщеричка.
Връзката между чаровната блондинка и бившия държавен глава стана обществено достояние миналия ноември. Тогава двамата обясниха, че искрата помежду им е пламнала близо половин година по-рано.
За Банова Плевнелиев казва, че е неговата „сродна душа“ и счита връзката си с нея за подадена от съдбата ръка. Тя пък го определя като „страшно искрен, интелигентен и с огромно сърце“.Росен Плевнелиев взе извънредно решение, ето къде ще бъде, докато Деси Банова ражда детето имРосен Плевнелиев придружава половинката си Деси Банова на всеки контролен преглед на бъдещото им дет…May 18 2018skafeto.com

Междувременно Росен Плевнелиев определи като исторически успех за България провеждането на срещата на върха ЕС – Западни Балкани, като според него за взетите решения ще се говори с десетилетия.
Заявявам най-отговорно: председателството на България на ЕС е исторически успех за България. Не чух нито една дума на съмнение от европейските лидери и техните екипи, от лидерите на Западните Балкани за това колко беше успешно българското председателство. То беше по-успешно, отколкото ние сме си мислили и отколкото всички са очаквали“, заяви Плевнелиев пред БНТ.
По думите му Балканите остават територия на геополитически сблъсък, където интереси имат Русия, Турция, САЩ и Китай, и затова е важно Европейският съюз да спази подписаните софийски дневен ред и декларация за интеграцията на страните от Западните Балкани.
Има конкретика в срещата ЕС – Западни Балкани, и то сериозна. Благодарение на усилията на България има стратегия, изкована от ЕК за държавите от Западните Балкани, приета в пълен консенсус, посочи Плевнелиев. Според него приетата Софийска декларация е „изключително силна“.Заради този човек сватбата на Росен Плевнелиев и Деси Банова ще бъде наистина грандиозно събитиеСватбата на Росен Плевнелиев с Деси Банова ще бъде епична. И то не само защото булката ще е много кр…May 10 2018skafeto.com

loading...