Новини

Заливат пазарите ни, а даже не подозираме опасността! Не яжте тези продукти, внос от Китай

Заливат пазарите ни, а даже не подозираме опасността! Не яжте тези продукти, внос от Китай

В последните години Китай се превърна в страна, която играе важна роля в световната търговия. Тя купува и продава милиарди продукти, услуги и храни годишно. Сред хилядите добри продукти обаче се е наместила цяла ескадрила подлежащи на брак и негодни продукти. Всяка година обемът на износа на хранителни продукти от Китай се разраства. Приготвили сме ви списък на най-опасните хранителни стоки, внос от Китай. Това са продуктите, на които трябва да обърнете специално внимание!
Опасни продукти от Китай
Чесън
80% от световното производство на чесън идва от Китай. Учените казват, че китайският чесън е пълен с пестициди, тежки метали и други опасни вещества. Преди да го изпратят в другите страни, той е напояван с хлор. Така той по-дълго запазва търговския си вид. За да се предпазите, бъдете внимателни и четете етикетите!
Черен пипер
Черният пипер е една от най-популярните подправки. За да се намали цената на този продукт, към него често се добавят лесно скриваеми примеси. В най-добрия случай това са оцветено нишесте и тебешир.Пчеларите биха тревога! 1/3 от предлагания на пазара мед е некачествен заради китайски примеси. Ето как да го разпознаетеТази година цената на меда е по-високо с около 20%. Това се дължи на високата смъртност при пчелите.…Aug 22 2017skafeto.com

Преработени гъби
Почти 35 процента от консервираните и мариновани гъби произхождат от Китай. Първо за токсичността в тези гъби се заговори през 2006. След ядене на гъби, отглеждани в близост до Пекин, 16 души били хоспитализирани. Проблемът е високото ниво на замърсяване на въздуха в някои части на Китай.
Риба (тилапия и треска)
Тилапия и треска – едни от най-популярните видове риби, внасяни от Китай. При тяхното развъждане се използват високи дози хормони на растежа и силни антибиотици. В допълнение, повечето от рибите се отглеждат в малки басейни, във вода, която е силно замърсена.
Китайско зеле
Безскрупулни фермери пръскат зелето с формалдехид, за да понесе по-добре транспортирането. Последиците от използването на такъв продукт могат да бъдат трагични: дразнене на кожата и храносмилателни проблеми.
Зелен грах
Фалшив грах започнаха да произвеждат в Китай през 2005 година. Той е изработен от соя, зелен оцветител и натриев метабисулфит (вредни консерванти). Последното е забранено вещество, тъй като то може да доведе до рак и метаболитни нарушения. Как да го проверим? Такъв грах не омеква при варене и водата се оцветява в бледо зелено.С този метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио ще забравите за всякакви болки в ставите!Кое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата изк…Jul 6 2017skafeto.com

loading…

Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Довечера от 20:00 часа по БТВ може да видите третия епизод от първия сезон на…
error: Съдържанието е защитено!