Facebook паролите

Точно когато забравяме един скандал свързан с компанията Facebook, като цунами ни връхлита някаква нова вълна свързана с проблеми и тайни на технологичния гигант.

След всички скандали и разкрития около неетичните практики в компанията на Зукърбърг, вчера, 22 март, стана ясно, че паролите на 600 милиона потребители са били съхранявани в съвсем обикновен текстови файл, до който са имали достъп до над 20 000 служители на Facebook.

Според последни данни от края на 2018 г., Facebook има над 2.2 милиарда активни месечни посетители, като през 2012 г. това число е било с над 1 милиард по-малко. Идеята е, че 600 милиона са твърде голяма част, както от настоящите активни потребители, така и от тези, които редовно са ползвали мрежата през 2012 г.

Някъде тогава се е появил и „дефектът“ в системите на компанията, който е позволил паролите да не се криптират, а да бъдат съхранявани като обикновен текст.

Ангела Меркел трие профила си във FacebookГерманският канцлер Ангела Меркел обяви, че ще прекъсне поддръжката на своя профил във социалната мр…Feb 2 2019skafeto.com

Това означава, че има доста голям шанс нашата собствена парола да е била достъпна във въпросния незащитен файл.

Възможно е в това число да има и паролите от Instagram профили, ако съдим по изявлението на Facebook по въпроса, в което компанията обещава да съобщи на „десетки милиони потребители на Instagram“ за ситуацията.

loading...