Турция посланик в София

Република Турция е дала мандат на новия си посланик в София. За пръв път в историята на турската дипломация обаче, жена – дипломат ще заема посланическия пост в България, съобщи „Нова телевизия“.

Айлин Секизьок ще смени на поста в София досегашния посланик Хасан Улусой, който ще замине като посланик на Турция в Белгия.

Айлин Секизьок постъпва на работа в турското външно министерство на 19 години, като по това време е най-младата жена в системата на турската дипломация. Завършила е международни отношения, заемала е длъжността заместник-директор в отдела за сигурност и разузнаване.

Започва строежът на първата църква в Турция от 1923 година!Тази събота в квартал Йешилкьой на Истанбул президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган направи първа…Aug 4 2019skafeto.com

За първи път Турция прави подобен дипломатически ход към България
Айлин Секизьок

Интересна подробност е, че съпругът на Айлин Секизьок – Хасан Секизьок, също е дипломат и е назначен за посланик на Турция в Северна Македония.
Как лъжат туристите в Турция в магазини и кръчмиВ много страни, туристите носят много пари, и Турция не е изключение. Ето защо местните хора се опит…Aug 26 2019skafeto.com
 

loading...