Новини

Земетресение в БСП: Корнелия Нинова във война със Спас Панчев за наследените от земеделеца африкански долари

Земетресение в БСП: Корнелия Нинова във война със Спас Панчев за наследените от земеделеца африкански долари

Парламентарната група на „БСП за България“ се тресе след напускането на земеделците от съюз „Александър Стамболийски“, водени от обявилия се за независим депутат Спас Панчев.
Войната между Спас Панчев и Корнелия Нинова датира всъщност от далечната 1997 г., твърди бившият народен представител Антон Тодоров, цитиран от ПИК. През лятото на въпросната година Спас Панчев е уволнен от външнотърговското дружество „Техноимпекс“ от синьото правителство с ресорен министър Валентин Василев. На мястото на червения земеделец Панчев е сложена червената баронеса със синьо сърце Корнелия Нинова – лична креатура на Василев и неговите зам.-министри Александър Тасев и Христо Михайловски.

Две години по-късно ВТД „Техноимпекс“ ще бъде приватизирано от РМД, в което близо 50% от акциите държи Корнелия Нинова. Ще бъде приватизирано с компенсаторни записи и бонове (т.е. срещу хартийки), докато активите му са за близо 3 млн. днешни лева.
Всъщност Спас Панчев е човекът, който натрупва през 1995-1996 г. над милион долара по сметките и в касите на дружеството и неговите бюра в Либия и Мароко.
Панчев е сменен и на негово място като изпълнителен директор е сложена „синята“ Корнелия Нинова. Тя заварва купища от валута в сметките на „Техноимпекс“ в Булбанк.

Само през 1996 г. там са постъпили $743 000, в това число от либийското бюро – $121 000, от Ангола – $323 000, от Тунис – $20 000, и Мароко – $68 000.
В тази сметка има 1 млн. и 79 хил. DM и 417 000 швейцарски франка.
Всичко това е натрупано от Спас Панчев като изпълнителен директор, а Корнелия Нинова и сие го придобиват през 1999 г. за $70 000 първоначална вноска по приватизационния договор. Останалите $630 000, които е трябвало да бъдат платени, са „платени“ с компенсаторки.
Източник retro.bg

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Овен Предстои ви важен и отговорен ден. Днес трябва да вземете сериозни решения, от които…
error: Съдържанието е защитено!