братя Аргирови

С колосално висока пенсия в размер на 6 хиляди евро се е облажил единият от братя Аргирови – Светослав. Щедрата сума, равняваща се на почти 12 хиляди лева месечно, му била отпусната от норвежкия фонд, защото музикантът живее и работи в скандинавската страна вече повече от 20 години.

Брат Аргиров вече се радвал на пенсията си и на старини, за каквито колегите му от родната естрада, останали да творят у нас, могат само да си мечтаят, пише вестник „Ретро“. Заради изгорелите архиви на „Концертна дирекция“ изпълнителите от неговия калибър не могат да докажат стажа си и вземат жълти стотинки. Светослав обаче е категоричен, че напълно е заслужил високата си пенсия, защото не е спирал да работи паралелно и у нас, и в чужбина нито за миг. В Норвегия Аргиров е все още действащ диригент на църковен хор и свири на орган. През уикендите забива по клубове с рок банда и така пълни с още средства семейния бюджет.Внимание: Готвят гигантска финансова промяна, касаеща всички бъдещи пенсионериКъм края на годината пенсионната формула за стаж и възраст може да се промени отново, ако се потвърд…Mar 8 2019skafeto.com

„В Норвегия хонорарите са космически в сравнение с тези в България, тъй като скандинавската държава е една от най-богатите в Европа, а стандартът е изключително висок. Пенсията ме държи тук и разбира се, при първа възможност се връщам, за да се кача на сцената заедно с брат си“, каза Светльо, който още снове между двете страни.

Съпругата на певеца е норвежка, която дълги години е била финансов съветник в банка, но се преквалифицирала в детска учителка с 4000 евро заплата. Двамата живеели охолно и не се лишавали от абсолютно нищо. Били горди собственици на луксозна къща с два декара двор, който разкривал невероятна гледка към защитения от ЮНЕСКО остров Вега. Имението се намирало в градче с 15 000 жители, където са се установили тъстът и тъщата на Аргиров. Синът им Кристофер пък е завършил психология в един от най-елитните университети в страната и също изкарвал луди пари в Скандинавия.

Светослав Аргиров живее и работи в Норвегия от 1996 г. Заминава, след като в началото на демокрацията с брат му Благовест решават да прекратят кариерата си. Това е и краят на култовия дует „Аргирови“, който се превръща в сензация през 80-те години в България и в СССР. „Искахме да се оттеглим в най-добрите си години като „Бийтълс“, разказват братята. Благовест, който остана у нас, разчитал на финансовата подкрепа на близнака си, но в семеен план също бил щастлив, защото вече имал внук.Важно за третата възраст: И не само заради пенсиите ще става злеНа 4 декември 1890 г. вдовицата на свещеника Димитър Здравков, който е служил 17 години – 15 години …Mar 21 2019skafeto.com


loading...