Любо Нейков

Година след внезапната смърт на майка си Любо Нейков продължавал да бъде съсипан. Актьорът спазил обичая и поръчал паметник за гроба й точно за черната годишнина, съобщава вестник „Ретро“. Съграждани на комика от Червен бряг, където до последно живя и почина майка му, разказват, че той не пощадил средства за монумента и дал близо 10 хиляди лева.Любо Нейков и Милошев взеха важно решение за бизнеса сиНай-успешните продуценти у нас – Евтим Милошев и Любо Нейков, разделиха бизнеса си. От миналата годи…Feb 5 2019skafeto.com

Откакто Цеца Нейкова си отишла, Любо все по-рядко се отбивал до родния край. Когато имал път натам обаче, задължително минавал да запали свещ на гроба й и да си поговори с нея. Докато била жива и здрава, той бил отговорен и любящ син, който гледал родителите си като писани яйца, разказват комшии на семейството в Червен бряг. „Носеше ги на ръце и много страдаше, че е зает и няма повече време да е с тях. По празници обаче редовно си идваше насам с жена си Гинчето и дъщеричката им. Цецка си боготвореше снахата и внучката“, коментират хората от родния град на Нейков.

За помена цялото семейство щяло да се прибере заедно с бащата на Любо, който изкарал зимата при сина си в апартамента му в София, защото не бил в цветущо здраве, вдигал високо кръвно, а и му било самотно без съпругата му. Цеца Нейкова издъхна навръх Благовещение миналата година, само месец след като отпразнува 70-годишния си юбилей. Тогава актьорът й предложил да й направи голямо подобаващо тържество, но жената отказала заради смъртта на по-големия си син Ценко.

Братът на любимеца от екрана издъхна на 44-годишна възраст от инфаркт преди 5 години, а внезапната му смърт отключи у актьора хормонални проблеми вследствие на силния стрес. Цеца така и не могла да приеме загубата на детето си и не искала излишна шумотевица около кръглата си годишнина. Затова се почерпили в ресторант в Червен бряг само с най-близките.

Майката на Любо работела в пощата в северния град. До пенсионирането си със съпруга й Иван живеели в апартамент в градска кооперация, а след това се преместили в къща с просторен двор. Жената обичала да се грижи за градината си, а мъжът й – за животните, гледал кокошки, овце и козичка. Бащата на Нейков първоначално искал да остане в Червен бряг, но му било трудно да обгрижва двор и къща сам, затова се съгласил да дойде при сина си, снахата и внучката в столицата.Любо Нейков неузнаваем: Комикът свали ударно 15 кила с диетата на Марта ВачковаЛюбо Нейков е предприел крути мерки в отслабването си и вече бил минус 15 килограма. Този път комикъ…Jan 27 2019skafeto.com

loading...