Любо Нейков

Любимият комик Любо Нейков често разплаква зрителите си от смях, но в реалния живот нерядко му се случва и той да проронва по някоя сълза. Не от радост, а от мъка. Това се дължи на златното му сърце и ранима душа, които къта под маската на вечния веселяк.

Eдна година след като погреба майка си, Любо Нейков призна, че все още му е трудно да преодолее загубата и за пръв път проговори публично за нея и техните отношения, докато все още е била жива. Комикът сподели, че с подобни трагедии справяне няма, но хубавите спомени били единственото, което му давало сили и смисъл да продължи напред.Любо Нейков и Милошев взеха важно решение за бизнеса сиНай-успешните продуценти у нас – Евтим Милошев и Любо Нейков, разделиха бизнеса си. От миналата годи…Feb 5 2019skafeto.com

„Тя беше вдъхновяващ човек. Светица, добра, лъчезарна. Пееше, смееше се, знаеше много вицове. Душата на компанията“, казва Нейков за покойната си майка Цеца. Според него и хората от неговото обкръжение наследил таланта си в комедията именно от нея. Освен това тя била и най-големият му мотиватор за успех. „Много се радваше на постиженията ми. Гордееше се жестоко с всичко това. Като че ли на нея й се случваше. И то си е така, то на нея се случваше това“, споделя шефът на „Комиците“, цитиран от вестник „Ретро“.

За пръв път той разкрива и че майка му прилежно събирала изрезки от вестници и списания с негови интервюта, които съхранявала в колекция и обичала да показва на комшийки и приятелките от Червен бряг, откъдето е фамилията на актьора. „Някъде ги е скрила, да. Събирала е. Даже наскоро я сънувах. Нещо си говорим и аз казвам: „Мамо, ще се събираме с колегите, ще ходим в Червен бряг да се запознаем с едно агне“. Тя каза: „Събирайте се, събирайте си, ти знаеш аз колко обичам да се събирате. Лакърдиите, веселбата. Няма да спираш да се събирате“. Така че тя винаги ще бъде с мен“, разказва през сълзи Любо.

Нейков разкри, че не изпитва угризения и с майка му са успели да проведат последния си трогателен разговор и да си кажат всичко, което през годините, поради една или друга причина, не са успели. Най-важно за него било, че събрал кураж да й каже, че я обича. Въпреки че вече е минала точно година от смъртта й, актьорът все още връщал лентата назад. Най-трудно му било часове след като трагедията почернила семейството му, защото трябвало да се качи на сцената и да играе пред пукащ се по шевовете с хора салон.

Същото му се случило и след загубата на неговия брат. Тогава Любо отново имал представление, а още по-ужасното било, че героят му имал реплики, свързани със смъртта. Докато ги изричал, Нейков имал буца в гърлото, а лицето му било обляно от сълзи. Припомняме, че братът на любимеца от екрана издъхна на 44-годишна възраст от инфаркт преди 5 години, а внезапната му смърт отключи у актьора здравословни проблеми.Любо Нейков неузнаваем: Комикът свали ударно 15 кила с диетата на Марта ВачковаЛюбо Нейков е предприел крути мерки в отслабването си и вече бил минус 15 килограма. Този път комикъ…Jan 27 2019skafeto.com

loading...