Не мога да си обясня злобата, с която медии, зелени и либерали заляха хорото на близо 500 души край Седемте рилски езера.
Декларации, протести, ехидничене…цели сутрешни блокове на телевизиите посветиха програмата си на „осквернителите“ и „кичарите“. Чието престъпление било, че нагазили в едно от езерата по носии и развяли българския флаг.
Държавните органи послушно решиха да се самосезират и се заканиха да наложат административни глоби. Във водата не се газело, било национален парк.
Страшна драма, няма що. Ще речеш, че цяла екологична катастрофа е настъпила.
От стотиците фотоси на събитието либералите предпочетоха да тиражират само един – мъжете във водата.
Злобната кампания срещу патриотите от хорото на Седемте рилски езера е позор*

Аз обаче се поразровиха и попаднах на далеч по-импозантни кадри.
Например как стотици рисуват с телата си името „България“. Насред поляната, на фона на рилските върхове. Публикувам го тук, за да го видят повече хора.
Нима са толкова много и толкова чести патриотичните изблици, че заслужават да ги обсипваме с помия още в зародиш? Нима толкова често си спомняме кои сме и коя е родината ни, че да окарикатуряват поривите ни?
Кич било, че и закононарушение.
Сигурно.

По-добре такъв „кич“, отколкото отцеругателството на псевдо-екозолозите, захранвани с многомилионни траншове от чужди фондации, за да спъват българския туризъм.
Кадрите от рилските езера умиляват, а не отвращават. Това са обикновени хорица с широки сърца, дошли да се порадват и да се почувстват единни в този отвратително объркан и разединен свят.
Отношението към тях е обидно. И от страна на хулителите, и от страна на държавата и медиите, които им поддакват.

* Автор: Недялко Недялков

Източник: retro.bg


loading...