Прочулата се в последните години българка д-р Ружа Игнатова е в пълна неизвестност и се издирва в Германия и България. Заради липсата на каквато и да било информация за 37-годишната жена, нейни близки се опасяват от най-лошото – тя вече да не е между живите. Ружа Игнатова нашумя след 2015-а година, когато създаде платформа, представяща криптовалутата уанкойн (OneCoin) с обещанието, че скоро тя ще задмине биткойна и той ще потъне в забвение.
Над 330 милиона евро са изчезнали за 2 години след сделки с виртуалната валута уанкойн (OneCoin), основана от българката д-р Ружа Игнатова. 37-годишната нашенка, която има и германско гражданство, е в неизвестност, както и членове на нейната фамилия. Това пише днес “Труд”, като се позовава на разследването, което се води в Германия и е подпомагано от България. Преди седмица спецпрокурори и агенти на ГДБОП и ДАНС нахлуха в офиса на българската фирма “Уан нетуърк сървисис” ЕООД, притежавана до миналата година от Веска Игнатова – майката на д-р Ружа (дъщерята се представя като магистър по икономика и доктор по право в Оксфорд – б.р.). Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев поясни, че акцията у нас е по съдебна поръчка за разследване за създаване пирамидална структура за измами и пране на пари чрез разпространение на виртуалната валута.

Сред заподозрените са и две българки, които са майка и дъщеря.

“Ружа Игнатова е обвиняема като член на организирана престъпна група за финансови измами в Германия, но у нас търговията с криптовалута не е инкриминирана, каза още Гешев. От фирмата “Уан нетуърк сървисис” направиха изявление, че не се занимават с нищо незаконно, акцията срещу тях е показна и заради нея търпят сериозини финасови загуби. Според системата “Дакси” в момента фирмата е прехвърлена на двама 26-годишни собственици с адресна регистрация в столичния квартал “Модерно предградие”. “Продължава да се води следствено дело срещу Ружа Игнатова по подозрение за измама и пране на пари и престъпно въвеждане на граждани в заблуда”, са съобщили пред “Труд” от прокуратурата в Билефелд. Оттам са уточнили, че към момента от тяхна страна няма издадена Европейска заповед за арест на Игнатова, нито е поискано нейното издирване от Европол. На въпрос дали се разследва и майка й Веска, отговорът от немската прокуратура беше, че се разследват лица от близкото обкръжение на основната заподозряна Ружа Игнатова. След няколкомесечна процедура на 5 август 2017 г. BaFin (Банков и финансов надзор на Федерална република Германия) окончателно налага забрана за сделки и реклама на криптовалутата уанкойн на територията на ФРГ. Забраната се отнася за няколко свързани помежду си фирми, търгуващи и по света с тези виртуални пари.Зловещи подробности: 32-годишната българска красавица Дора е убита брутално, защото „разваляла богати семейства“Красивата българка Теодора Зембери беше убита брутално в Гърция през октомври миналата година, а жес…Jan 11 2018skafeto.com

Сред фирмите, чиято дейност попада под възбраната, са OneCoin Ltd, регистрирана в Дубай, Onelife Network Ltd, регистрирана в Белиз и One Network Services Ltd, регистрирана в България. Преди налагането на пълната забрана, действията на германския финасов надзор започват в началото на април 2017 г. със запор на 29 милиона евро по банкови сметки на International Marketing Services GmbH с централа в германския град Гревен. Дружеството е прехвърляло суми на вложители на OneCoin на трети лица зад граница и то по поръчка на дубайската фирма OneCoin Ltd. Между декември 2015 г. и декември 2016 г. сумата по банковите сметки на International Marketing Services е достигала 360 милиона евро, тоест – преди замразяването през април м.г. са изчезнали над 330 млн евро. С тези милиони са купувани яхти, леки коли “Макларън”, “Бентли” и “Ролс Ройс”, недвижими имоти, включително и в София. Смята се, че само за 3 известни сгради в центъра – бившият ресторант “Крим”, къщата на бившия кмет Димитър Моллов и кооперация на площад “Славейков” – са похарчени около 12 млн. евро. От миналата година те са продадени на друг собственик. Според различни източници мрежата уанкойн/уанлайф обхваща над 3,3 млн души на 4 континента.

Действа на принципа на секта като се организират презентации в градове по целия свят, подобни на концерти, на които Посланици продават “образователни пакети”. Участниците научават как да “копаят” уанкойни, как да търгуват помежду си с тях и какви бонуси ще получават, ако привлекат нови и нови членове. Включването в мрежата става със суми от 1100 евро, а цената на най-скъпите пакети надхвърля 55 000 евро. Посланията на д-р Ружа и нейните съдружници са, че някой ден уанкойнът ще победи биткойна, както и че стойността на тяхната валута само след година-две ще скочи с 50-60 % и всички ще станат милионери от един отбор “Милионер юнайтед”. В края на април 2017 г. по подозрение за измами индийските власти задържат 18 души, които са участвали в семинари на OneCoin Ltd с цел привличане на клиенти. Централни банки и служби в Италия, Великобритания, Белгия и Тайланд също са предупреждавали за опасност при сделки с уанкойни.

Версии и слухове в интернет: Наши „килър командоси” превзели уанкойна, а Ружа можело и да не е жива. “Килър командоси от българската мафия” (Killerkommandos der Bulgarischen Maa) превзели бизнеса с криптовалутата уанкойн и е трябвало да се бяга. Съществуват твърдения, че съдружници на д-р Ружа Игнатова са си тръгнали с голямата част от парите и дори, че тя вече може и да не е между живите. Това пише немскоезичният сайт “Герлах репорт”, регистриран в САЩ. Интернет изданието се позовава на пост във Фейсбук на Кари Валроос, наричан Европейски посланик на уанкойн. На 5 януари т.г. той пише на свой бивш колега: “Да кажем следното – надявам се, че все още имам своите 50 млн. уанкойни, както и останалите мои 2,5 млрд. И от цялото си сърце си пожелавам уанкойн някой ден да се търгува публично. Работех единствено с д-р Р. (ужа) и вярвах само в нея… Тя винаги беше добра към мен, но нещо се случи… Настина се надявам всичко да е наред с нея”. Сайтът подчертава, че Кари Валроос е наясно с всички тайни на “мрежата за измами” и с мрежата от корумпирани адвокати, които “преследвали всеки клиент като дивеч”.Помните ли наркобарона Пабло Ескобар? Ето какво може да доведе до намиране на несметното му богатствоЕдва ли има човек на Земята, който да не е чувал за зловещия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар. Т…Jan 26 2018skafeto.com

loading...