Избраха новия шеф на БНТ

СЕМ избра досегашния и.д. Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ. Трима членове на медийния регулатор гласуваха за него срещу двама – Иво Атанасов и Ивелина Димитрова, които предпочетоха Сашо Йовков.Ще се смеете със сълзи! Сашо Диков ръси бисер след бисер на изслушванията за шеф на БНТСЕМ продължава с изслушванията на кандидатите за генерален директор на обществената телевизия, след …Jul 4 2019skafeto.com

Преди избора на СЕМ бяха изслушани всичките шестима претенденти за поста начело на обществената телевизия.

Концепциите си представиха Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев, след което отговориха на въпросите на членовете на медийния съвет.

Припомняме, че при изслушването му пред СЕМ Кошлуков заяви, че ако стане шеф на БНТ, би спрял „Стани богат“ и социологията в „Референдум“. Това са от най-скъпите предавания в обществената телевизия и затова при изслушването пред медийните надзорници Кошлуков подчерта, че би прекратил част от договорите.

Така, „Стани богат“ ще се сбогува с аудиторията на националната телевизия, защото „ние не можем да си го позволим“. Колкото до „Референдум“, Кошлуков изтъкна, че договор с агенция за маркетингови и социални проучвания – „Алфа Рисърч“, коства на телевизията четири пъти повече от сумата, заделена за хонорари на екипа. Макар че не каза категорично каква би била съдбата на предаването, той поясни, че този договор би бил прекратен.

loading...