Новини

Извънредно: Арестуваха двама за картините на Майстора, 10 от платната открити в антикварна къща

Извънредно: Арестуваха двама за картините на Майстора, 10 от платната открити в антикварна къща

Двама души са задържани за кражбата на картини на Владимир Димитров – Майстора и Димитър Киров. Намерени са и 10 от картините, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов на извънреден брифинг в Министерски съвет.
Още двама души се издирват от столичната полиция за обира. Произведенията на изкуството са намерени в антикварна къща в столицата.
„За нас е добре, че сме спасили част от произведенията на изкуството. Надявам се, вследствие на оперативно-издирвателните мероприятия, които продължават и в момента, да стигнем и до останалата част на откраднатите произведения на изкуството, така че да ги върнем на собственика, а и лицата, които са съпричастни към това престъпление, да бъдат задържани и предадени на прокуратурата и на съда“, коментира министър Маринов.Много дързък обир в София: Откраднаха девет картини на големия художник Майстора!Девет картини на прочутия ни художник Владимир Димитров-Майстора са откраднати от частен дом в София…Jan 3 2019skafeto.com

Общо 16 картини бяха откраднати от къща на столичния бул. „Сливница“, собственост на Павел Антонов – син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора. Изчезналите платна не са застраховани. Вчера Павел Антонов обясни, че вероятно кражбата е станала на 30 декември, но той е уведомил полицията вчера, тъй като е бил извън България.
По думите на собственика на картините, откраднати са 5 картини на Майстора, 9 на Димитър Киров и две на други художници.
По-рано днес внукът на известния художник Цанко Лавренов – Лаврен Петров коментира пред bTV, че откраднатото вече няма особени шансове да бъде пласирано, след като кражбата е добре известна от медиите. Галеристът обаче предупреди, че именно заради това крадците може да унищожат безценните платна.

loading…Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Мъж отива с блондинка на лов. Вижда една патица, стреля, уцелва и патицата пада на…
error: Съдържанието е защитено!