ареста на Баневи

Арестантката Евгения Банева кацна в 13:19 часа на летище София с полет от Мюнхен. Тя бе отведена с кола на съдебна охрана, където по-късно ще бъде заключена в следствена килия. С друг полет от Франкфурт в 13:39 пристигна и мъжът й Николай Банев, съобщава Канал 3.
Двамата олигарси бяха екстрадирани от Франция след европейска заповед за арест по обвинения за данъчни престъпления и пране на прани в химическия завод „Полимери“ – Девня.
Съпрузите бяха арестувани във френския град Ница в края на октомври. Баневи бяха обявени за издирване от българските власти и задържани въз основа на европейска заповед.
Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери”, укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина. Миналата седмица френският съд разреши екстрадицията им.
Извънредно! Олигарсите Евгения и Николай Баневи кацнаха с белезници в България с различни полети! (ПЪРВИ СНИМКИ)
Извънредно! Олигарсите Евгения и Николай Баневи кацнаха с белезници в България с различни полети! (ПЪРВИ СНИМКИ)Минаха всякакви граници: Не е за вярване каква наглост е проявила арестуваната в Ница Евгения Банева!Наглостта на олигарсите Евгения и Николай Баневи вече минава всякакви граници. След като зрелищно бя…Nov 9 2018skafeto.com

Според главния прокурор Сотир Цацаров, цитиран от бТВ, на българска територия те ще бъдат арестувани за 72 часа с искане за постоянно задържане.
Мерките за неотклонение на семейството бизнесмени ще се гледат утре, а прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Семейство Баневи са обвинени за пет престъпления – ръководене на организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, неплащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и за държане на огнестрелни оръжия.
Очаквайте подробности!Бивша служителка на Баневи сензационно: Нарязаха цяло предприятие на скрап, а с парите си купиха самолети и мерцедесиМариета Николова е била дългогодишен служител на арестуваните в Ница скандални бизнесмени Евгения и …Oct 31 2018skafeto.com

loading...