илиана нешка

Националният отбор на България по художествена гимнастика се прибра от световното първенство в Баку (Азербайджан), където спечели бронз в многобоя и сребро за съчетанието си с пет топки.

Пред медиите президентът на родната федерация – Илиана Раева, не спести суперлативите си за грациите, но изрази разочарованието си от съдийството на шампионата. Раева заяви, че е омерзена и афектирана, но вярва, че проблемът ще се реши и отборът ни ще получи това, което заслужава.

„Мисля, че трябва да сме успешни в очите на всички. Безкрайно горда съм с всичките ни състезателки, треньори и силата и класата, която показа България. Но съм омерзена до дъното на душата си от това състезание. Не искам да коментирам, не искам да говоря, защото първо съм наистина страшно уморена, второ съм страшно афектирана.

Усещането, което изцяло чувствам в момента е много страшно. Два пъти в живота си съм се чувствала омерзена, сега е вторият. Единственото, което мога да кажа е, че познавам цялата история на художествената гимнастика. Такъв отбор не е имало в света.

Такава гимнастика никой не е играл в света. Така не се е състезавал никой в света. Четири състезания по четири изигравания – 16 цели съчетания не само без грешка, а с абсолютно всичко, което изисква правилникът“, заяви председателят на БФХГ.

„Няма човек, който да не е възмутен. Случваха се много неща. Няма как да ги говоря, не мога да ги говоря. Не само ние сме в това състояние. Много са държавите, които са почти в шок от тази ситуация, от нещата, които се случват.

Мен лично ме интересува българският отбор – аз съм председател на тази федерация и трябва да си защитя труда на треньорите и състезателите. Вярвам, че този проблем ще бъде решен. Вярвам, че този отбор ще получи това, което заслужава“.

„Невероятна игра на Боряна Калейн. И там имаше безумия с нейните оценки.

Възкръсване на Катрин Тасева за многобоя, спечелени две квоти. Една изключително силна България! Трябва да ги обичаме и подкрепяме тези деца, треньорите си, да ги пазим, да ги съхраняваме и да продължаваме по същия начин. Това е пътят! Няма лесно, такъв ни е спортът…“

„Аз съм толкова съсипана и слаба колкото не съм била никога в живота си. Ще правя каквото трябва да прави един президент на една от най-силните федерации в света – топ 3, пък дали ще успея само един Бог знае“, завърши Раева.

По-късно тя изрази възмущението си и във Фейсбук:

„България e най-силната страна при ансамблите в света и е в топ 3 при индивудуалното с Боряна Калейн, след Аверини и Ашрам! Катрин и Неви са в топ 10!

Другото е… художествената гимнастика в 21 век! Основното, което се съдържа в това изречение е: еволюция на художествената гимнастика, драстично увеличение на географията му, невиждана до момента конкуренция, много апетити за медали, политика, власт, пари, влиятелни мъже и жени от цял свят на могъщи държави…

Малката България с респектиращата си вече 70-годишна история в този спорт, в този момент е с най-силният ансамбъл в света, КАТЕГОРИЧЕН И НЕОСПОРИМ ФАКТ, и с фантастичната Боряна Калейн в топ 3, след Русия и Израел!

България извърши подвиг на това световно първенство, равносилен на това, България да воюва в трета световна война с осем изтребители от пето поколение F-22 „Раптор”, срещу Русия, Израел, Украйна, Беларус, Италия, Япония, САЩ и да победи всички…

Всички ние, които сме в залата и работим знаем това и сме горди и щастливи с постигнатото.

Да си българка и да си медалистка по художествена гимнастика на европейско, световно и олимпиада в 21 век, в спорт, в който единствено съдиите решават разпределянето на медалите е равносилно на делото на историческите ни герои.

Благодаря за присъствието на министър Кралев, който стана свидетел на всичко! За безрезервната му подкрепа през всичките години! Благодаря на феновете, които бяха с нас в Баку и подкрепяха с цялата си обич момичетата! Благодаря на огромната подкрепа, която всички ние чувстваме на многобройните ни фенове в България и по света, на българските медии, на правителство и институции!

Погнуса към малката сбирщина “фенове”, зад които седят знайни и незнайни “героини”, създали толкова сериозни проблеми последните месеци на българската художествена гимнастика, за които дори и нямат понятие. Вие сте жалки и достойни за презрение същества, които в несъстоятелното си съществуване сте превърнали фенството си в професия. Правите безсмислени опити да унищожавате труда на брилянтните ни момичета и състезателки, на талантливите ни треньори с вашата простащина, агресия, нетърпима некомпетентност и безмозъчни постъпки! Стойте си в мизерните си групички, които сте създали и не прекрачвайте лимитираните си възможности, както и прага на залите по художествена гимнастика. Никой няма нужда от зловредото ви влияние.
Навън враговете ни са съперници и те използват всяка възможност да помогнат на своите.

Гадното е, че в толкова тежката битка имаш врагове и вкъщи, които с глупостта си вредят повече от чуждите…

Е, всички, които работим, включително и състезателките, знаем отлично всичко това, което написах и сме по-мотивирани отвсякога!

Обществото на българската художествена гимнастика никога не е било по-обединено и задружно в цялата си история!

Благодаря на всички за това и за огромната подкрепа, която имам!

Обичам ви, момичета и треньори!

Продължаваме да летим!“Илиана Раева изригна: Жалки жени истерично храчат и изливат помияШефката на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева е от хората, които назовават нещат…May 20 2019skafeto.com


loading...