мъж почина на опашка за олио Боянския водопад инцидент жена Струмяни катастрофа джип автобус Липница линейка катастрофа на магистрала Хемус Врачанско катастрофа

Търсач на съкровища почина, докато се спуска в дупка в землището на търговищкото село Пролаз, съобщиха от Областната дирекция на полицията.Тунели под гробницата на жената котка в Странджа засече георадарТунели под култови тракийски светилища в Странджа крият неразгадани тайни. Голяма част от тях са лок…Jun 24 2019skafeto.com

За случая алармира 58-годишен мъж от село Кукорево, община Тунджа, вчера в 15,30 ч в РУ-Търговище, съобщава вестник „24 часа“. По думите му, в гориста местност в землището на с. Пролаз, община Търговище, при спускане в 12-метрова дупка негов 46-годишен познат от София е изпаднал в безпомощно състояние.

На мястото на инцидента своевременно са пристигнали служители на Областната дирекция на полицията и РУ-Търговище, и на РСПБЗН-Търговище. Установено е, че мъжът е починал. Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за възникване на смъртта му се изясняват.

Според аутопсията няма данни за насилствена смърт. По източници на „Дарик“ на мястото на инцидента е имало и други иманяри, които търсели заровено злато.

Трима мъже научили за местна легенда, която разказвала за имане, скрито в гориста местност край търговищкото село Пролаз. Така на едно място се оказали иманяри от София, село Кукорево и един от Търговищко.

Иманярите смятали, че съкровището е в дълбока дупка, която по всяка вероятност е изкопана от други техни колеги. Досега нямало данни някой да е намерил златото и така тримата стигнали до мястото.
Софиянецът имал алпинистка подготовка и решил той да влезе в 12-метровата дупка. Спускал се бавно в изкопа, който не е отвесен, а прокопан хаотично и на места доста тесен.

В един момент започнал да вика за помощ и казал, че се задушава. Колегите му направили опит да го извадят, но не успели. Тогава единият от тях – мъжът от село Кукорево, отишъл в полицията и разказал какво се е случило.

По случая е започнато досъдебно производство. Действията по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължават и се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.2 от най-ценните монети, изровени у нас, струват над 4,5 млнПарите с ликове на Юлиан Апостат и Британик нямат аналог в света. Едната е намерена при разкопки на …Mar 15 2019skafeto.com


loading...