йога инциденти

40-годишната Ребека Ли от Мериленд, САЩ се занимава сериозно с йога от 1996 година и доскоро не е имала инциденти заради увлечението си. Тя снимала обучаващо видео, докато в един момент не усетила, че нещо не е както трябва, пише Фокс Нюз.

Завършвайки сложна стойка на ръце, Ребека се отправила към дома си и усетила притъмняване пред очите. Тя приседнала, за да нормализира дишането си и опитала да завърже косата си на опашка, но ръцете просто не я слушали. Мислейки, че всичко ще отмине само, Ребека не потърсила медицинска помощ.

Но когато след няколко дни се събудила и установила, че лицето й е изкривено, отишла веднага в болница. Лекарите установили, че е получила инсулт.

Оказало се, че по време на упражненията тя е увредила едната от четирите артерии, които доставят кръв към мозъка. Първите дни от лечението били най-сложни – Ребека изпитвала непоносимост към светлината и имала постоянно главоболие. Дори не можела сама да стане от леглото. Но независимо от всичко след месец тя успяла да започне отново със заниманията си по йога.

„Започнах да изпълнявам леки упражнения за разтягане. Знаех, че ако сега не започна да тренирам, то няма да се заставя никога да направя това“, твърди Ребека.

Независимо, че артерията й е напълно възстановена, последствията от инсулта са останали. Ребека често усеща притреперване на ръката, не може да говори повече от няколко минути на ден и продължава да страда от тежки мигрени и загуба на паметта.

Инстаграм звезда получи инсулт по време на йога


loading...