валежи

Метеролозите за отчели над 80 хиляди мълнии на територията на Балканския полуостров за изминалите 24 часа. От тях около 25 000 или една трета са регистрирани на територията на България, съобщава Нова телевизия. Във вторник се образува дълга шквалова линия от бури, които преминаха от североизток на юг-югозапад и доведоха до обилни валежи.

Интензивни валежи в 5 области на България

Очертава се топло и задушно време с температури между 28 и 33 градуса. Валежите ще са на по-малко места – около и след обяд ще обхванат Предбалкана, Стара планина и почти цялата южна половина на страната. Ще се оформят летни бури с краткотрайни интензивни валежи и гръмотевична активност. Има условия и за градушки.

В 5 области на страната валежите ще са по-значителни – Пловдив, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Там количествата за денонощието ще са между 15 и 30 литра на квадратен метър с отделни порои до 50 литра на квадратен метър.

Интензивни валежи в 5 области на България

Около Черноморието също очакваме превалявания – с по-голяма вероятност по южното крайбрежие. Температурите там – около 28-30 градуса на въздуха и 26-27 градуса на морската вода.

Каква е прогнозата за лято 2019?Според последната прогноза за започналото лято 2019, то ще бъде нормално и малко по-топло от обичайн…Jun 22 2019skafeto.com

Следващите няколко дни ще са особено горещи в югозападните и централните южни части на континента. Очакват се жеги с температури около и над 42 градуса с усещане за още по-свирепа горещина. У нас в четвъртък времето ще е сухо и горещо. В петък и събота очакваме преминаване на студен фронт с валежи и гръмотевици, но в неделя и в началото на новата седмица отново се очертава сухо и горещо. Дневните температури ще са най-високи в четвъртък и петък със стойности до 32-33 градуса.

Интензивни валежи в 5 области на България

Направете лятото си незабравимо – 14 страхотни идеиЛятото на 2019 най-после е факт! Слънцето започна да осветява все по-дълго нашите дни, температурит…Jun 15 2019skafeto.com


loading...